Δήμος Τρίπολης: Επιχειρείται προσπάθεια παραπληροφόρησης για την ΚΕΔΗΤ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετά και την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τις αναφορές των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, σχετικά με την Κ.Ε.ΔΗ.Τ, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στην αντιπολίτευση, αλλά και την παραπληροφόρηση που επιχειρείται προς την κοινή γνώμη, τα ακόλουθα:

Εμείς είμαστε, ως Διοίκηση, που φέραμε την εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και ψηφίστηκε ομόφωνα η υπ’ αριθ. απόφαση 289/2-6-2015, με θέμα τον διαχειριστικό έλεγχο της Κ.Ε.ΔΗ.Τ. για το χρονικό διάστημα από της σύστασης της (2011) μέχρι 31-10-2015.

Εμείς είμαστε, που ζητήσαμε να προηγηθεί ο έλεγχος για το χρονικό διάστημα της διοίκησης από τη νέα δημοτική αρχή. Από 12-09-2014 μέχρι 31-10-2015.

Εμείς είμαστε, που απομακρύναμε τον Πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.Τ για άμεση επαναλειτουργία της, αλλά και διευκόλυνση του ελέγχου.

Εμείς είμαστε, που δεν μείναμε μόνο στα ανωτέρω αλλά που με έγγραφά μας ζητήσαμε:

α) Από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, (Αρ. Πρωτ. 144/30-10-2015) τον Διοικητικό Έλεγχο, της εν λόγω επιχείρησης

β) Από τη Διεύθυνση Εκτάκτων και Ειδικών Ελέγχων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Υπουργείο Οικονομικών), (Αρ. Πρωτ. 51326/02-11-2015 να προχωρήσει σε ανεξάρτητο, έκτακτο και ειδικό έλεγχο, της εν λόγω επιχείρησης.

Η εντολή μας βέβαια είναι, ο έλεγχος να φτάσει μέχρι το κόκκαλο.

Όμως, τα πυροτεχνήματα και οι φαμφάρες, φτάνουν μέχρι ενός σημείου. Και ίσως, δεν είναι και τόσο αγνά. Καθώς μπορεί να περιέχουν κάποια δόση μυστήριου ή συσκότισης της υπόθεσης.

Όσο κι αν προσπαθούν ορισμένοι κύκλοι, να μας ωθήσουν σε ωμή παρέμβαση, στους ανεξάρτητους ελεγκτικούς μηχανισμούς για επίσπευση ή για οτιδήποτε, πλανώνται οικτρά.

Κατά παραγγελία έλεγχοι, δεν υπάρχουν στο μυαλό μας.

Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο παρέμβασης στο έργο τους. Γιατί απλά, δεν θέλουμε να παρακωλύσουμε το αποτέλεσμα, όπως κάποιοι προφανώς το επιθυμούν. Γιατί ίσως αυτό φοβούνται. Όχι μόνο τη διαλεύκανση της δικής μας διαχείρισης, αλλά και αυτή που έρχεται από το παρελθόν. Κι επειδή έχουμε μιλήσει για έλεγχο και στις υπόλοιπες μονάδες διαχείρισης, Δήμο, Νομικό Πρόσωπο, ΔΕΥΑΤ κλπ. Τότε ο τρόμος ίσως αυξάνεται.

Γι’ αυτό λοιπόν, ας αφήσουμε τις Αρχές να κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει κι εμείς αντί να «καθοδηγούμε» την όλη διαδικασία, να την προστατεύσουμε.

Ως πρέπει και ως οφείλουμε.

Κλείνοντας, για την μερίδα των αντιπολιτευτικών παρατάξεων που απέχουν απ’ τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, με αφορμή το θέμα της Κ.Ε.ΔΗ.Τ., έχουμε να πούμε το εξής: τα προβλήματα που βιώνει η Τοπική μας Κοινωνία, δεν σηκώνουν τακτικισμούς, αποχές και μικροπολιτική. Απαιτούν συμμετοχή και διάλογο.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο