Ενημέρωση για την πτώση στην τρίτη ηλικία και την πρόληψη πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ Τρίπολης(pics-video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Hμερίδα με θέμα:”Πτώση στην Τρίτη Ηλικία και Πρόληψη” πραγματοποιήθηκε από το Περιφερειακό Τμήμα Φυσικοθεραπευτών Αργολίδας και Αρκαδίας στην Τρίπολη.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/vjRMxIfAwI0″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Το Περιφερειακό Τμήμα Φυσικοθεραπευτών Αργολίδας και Αρκαδίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας(8 Σεπτεμβρίου) και την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας(1 Οκτωβρίου) μεταφέρει το μήνυμα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας «Μείνε Δραστήριος σε Κάθε Ηλικία – Δώσε Ζωή στα Χρόνια σου» και  πραγματοποίησε δράση σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πτώσεων αλλά και δωρεάν αξιολόγηση για πιθανότητα πτώσης στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης.

Οι πτώσεις καταλαμβάνουν την πρώτη θέση της θνητότητας από ατύχημα στους ηλικιωμένους και υπολογίζεται ότι είναι υπεύθυνες για το 40% των θανάτων από κακώσεις στους άνω των 65 ετών. Κατάγματα των ισχίων, του καρπού, του μηριαίου όπως και βαριές μυϊκές βλάβες είναι συχνές. Αλλά αυτό αποτελεί μικρό μέρος μόνο του προβλήματος.

Το πλείστον των πτώσεων δεν προκαλεί τραυματισμούς, αλλά οι στατιστικές δύσκολα μπορούν να περιγράψουν τον φόβο, την ταπείνωση και την αναπηρία, ψυχική και σωματική, την οποία επιφέρουν στους ηλικιωμένους ασθενείς.

Για την σημερινή ημερίδα και τον σκοπό της μίλησαν η κ. Χαραλαμποπούλου Βενετία,κλινική Φυσικοθεραπεύτρια, ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου Τρίπολης,κ. Θεόδωρος Καραλής ,ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως ήταν μεγάλη η προσέλευση των μελών του ΚΑΠΗ  και πως ο Δήμος Τρίπολης θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες δράσεις καθώς και η γραμματέας του Περιφερειακού Τμήματος Φυσικοθεραπευτών Αργολίδας και Αρκαδίας κ. Αυδούση Ελένη αναφέροντας πως είναι η τρίτη δράση καθώς έχουν πραγματοποιηθεί άλλες δύο ίδιες προσπάθειες στο ΚΑΠΗ Δήμου Άργους-Μυκηνών και στο ΚΑΠΗ και το γηροκομείο του Δήμου Ναυπλιέων.

{gallery}kaph{/gallery}

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πασχαλινό Φιλανθρωπικό Παζάρι από την Μονή Καλτεζών

Μετά χαράς ανακοινώνεται ότι η Ιερά μας Μονή θα...

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον...

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες του Πάσχα

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες...

Δίκτυο Μονοπατιών Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Η παρουσίαση του Δικτύου Μονοπατιών του Δήμου μας συνεχίζεται...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο