Δήμος Μεγαλόπολης | Εκδήλωση τιμής στη μνήμη του Στρατηγού Παναγιώτη Κεφάλα στον

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 στην Κοινότητα Δυρραχίου του Δήμου Μεγαλόπολης εκδήλωση προς τιμήν του Αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, Στρατηγού Παναγιώτη Κεφάλα.

Ο Παναγιώτης Κεφάλας ήταν ικανότατος πολεμιστής και άριστος χειριστής του σπαθιού. Διακρίθηκε στις δύσκολες και πολλές μάχες που συμμετείχε. Έπεσε ηρωικά μαζί με τον Παπαφλέσσα, στην ιστορική και ένδοξη μάχη στο Μανιάκι.

Τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη, χοροστατούντος του Σεβαστιωτάτου Μητροπολίτη Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως κ.κ. Νικηφόρου.

Ακολούθησαν τρισάγιο για τον ήρωα, χαιρετισμοί και κατάθεση στεφάνων.

Ο Πανηγυρικός της ημέρας  εκφωνήθηκε από τον Στρατηγό ε.α. κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα.

2

4

6

7

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

LIVE | ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ OPEN 23/06/2024

ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ OPEN 23/06/2024  https://www.youtube.com/live/pkn-lFx8L9g

Πήρε 10 με τόνο!!! το 10ο Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών του Α.Π.Σ. «Αετοί Γορτυνίας» με 220 αθλητές από όλη την Ελλάδα!!!

220 αθλητές σωματείων από όλη την Ελλάδα καταχειροκροτήθηκαν από εκατοντάδες θεατές στο 10ο Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών που διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «ΑΕΤΟΙ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ» υπό την αιγίδα και την χρηματοδότηση του Δήμου Γορτυνίας, στο ανακαινισμένο Θέατρο Δημητσάνας «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ», το Σάββατο 22 Ιουνίου.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας

23ος αγώνας δρόμου “Στα χνάρια του Απόστολου Παύλου” Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Σας περιμένουμε στο Αρχαίο λιμάνι Κεχρεών να τρέξετε ή να περπατήσετε την διαδρομή που έκανε ο Απόστολος Παύλος μέχρι την Αρχαία Κόρινθο. Ο αγώνας είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων. Αιτήσεις συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο. https://runningnews.gr/mitem.php?id=60968 The post 23ος αγώνας δρόμου “Στα χνάρια του Απόστολου Παύλου” Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 appeared first on .

LIVE | ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ OPEN

ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ OPEN 22/06/2024 Στον χάρτη του πανελληνίου πρωταθλήματος...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο