ΑΡΚΑΔΙΑ: Ξεσηκώνονται οι αστυνομικοί - "Όχι σε συντάξεις - φιλοδωρήματα" (video)

Για τις κινητοποιήσεις που ξεκινούν από τους ένστολους, τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας – όπως τις χαρακτήρισε – μίλησε σε συνέντευξη του ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αρκαδίας κ. Καγκαράκης.

"Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση με τις πράξεις της δείχνει , να μην σέβεται τον εργαζόμενο αστυνομικό, ξεχνώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και αγνοώντας επιδεικτικά τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ανώτατου δικαστηρίου (ΣτΕ) που μας δικαιώνουν πανηγυρικά, ανέφερε ο πρόεδρος της ένωσης", ενώ συμπλήρωσε: "Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις. Θα δώσουμε στην κυβέρνηση να καταλάβει, πως αυτό που κάνει είναι εις βάρος όχι μόνο των ένστολων αλλά και της κοινωνίας, γιατί δεν έχουμε πια την ψυχολογία να ανταποκριθούμε – όπως πρέπει- στα καθήκοντα μας".Το ραντεβού για όλους τους ένστολους έχει δοθεί στη Θεσσαλονίκη (άγαλμα Ελ.Βενιζέλου, πλ. Δικαστηρίων) την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 18:00.Η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Αρκαδίας διεκδικεί:

- Άρση των μισθολογικών περικοπών και πλήρη συμμόρφωση της κυβέρνησης με τις αποφάσεις του ΣτΕ
- Διασφάλιση των ασφαλιστικών ταμείων και διατήρηση της αυτοτέλειας αυτών
- Διασφάλιση κύριων και επικουρικών συντάξεων
- Αναγνώριση του επαγγέλματος τους ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό.Τέλος ο κ.Καγκαράκης αναφέρθηκε και στο κομμάτι του συνταξιοδοτικού τονίζοντας: "Μιλάμε πλέον για συντάξεις – φιλοδωρήματα. Ένας ένστολος για παράδειγμα με 35 -40 χρόνια εργασίας θα παίρνει σύνταξη γύρω στα 700 ευρώ και για έναν αρχηγό σώματος η σύνταξη θα φτάνει γύρω στα 1100. Μιλάμε δηλαδή για συντάξεις πείνας".Αξίζει να σημειωθεί πως για τη συγκέντρωση της Αθήνας θα αναχωρήσει μισθωμένο λεωφορείο από το κτίριο της Δ.Α. Αρκαδίας στις 08:30 με αυθημερόν επιστροφή (δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα των μελών του Δ.Σ της ένωσης, έως Πέμπτη 08/09).

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia