Εξώδικο για ελλείψεις προσωπικού σε μονάδες της ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Αυγούστου 07, 2016
Εξώδικη δήλωση – πρόσκληση –διαμαρτυρία του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΡΥΧΕΙΩΝ - ΣΤΑΘΜΩΝ Δ.Ε.Η Μεγαλόπολης

Του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΡΥΧΕΙΩΝ - ΣΤΑΘΜΩΝ Δ.Ε.Η Μεγαλόπολης που εδρεύει στην Μεγαλόπολη (Πολυβίου 4) με Α.Φ.Μ. 099158387 όπως εκπροσωπείται νόμιμα

Προς

1. Τον κ. Παναγιωτάκη Εμμανουήλ, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Α.Ε (Δ.Ε.Η Α.Ε.) και νομίμου εκπροσώπου της εκ της θέσης του, εδρεύοντα στην Αθήνα (Χαλκοκονδύλη 30)

2.  Τον κ. Λαμπρόπουλο Λάμπρο, Διευθυντή του ΑΗΣ Μεγαλόπολης - Β εκ της θέσης του, εδρεύοντα στην Μεγαλόπολη (ΑΗΣ Μεγ/λης - Β)

Κοινοποιούμενη

1. Στον κ. Σκουρλέτη Πάνο, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκ της θέσης του, εδρεύοντα στην Αθήνα (Λεωφ. Μεσογείων 119)

Με την παρούσα το Δ.Σ του Σωματείου Ορυχείων - Σταθμών (Σ.Ο.Σ.) Δ.Ε.Η Μεγαλόπολης, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την μη κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας στις Μονάδες των ΑΗΣ Μεγαλόπολης.

Η μη κάλυψη έντεκα (11) θέσεων εργασίας για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα σε σημαντικές θέσεις εργασίας του Τομέα Λειτουργίας της 4ης  Μονάδας και η μη κάλυψη έντεκα (11) θέσεων εργασίας της 5ης Μονάδας στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης - Β δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των Μονάδων λόγω σημαντικής καταπόνησης των εργαζομένων με την συνεχόμενη  υπερωριακή τους απασχόληση καθώς και από την κάλυψη θέσεων μονίμων μηχανοτεχνιτών - επιτηρητών με εργάτες με 8μηνη σύμβαση.

Ιδιαίτερα την περίοδο χορήγησης των κανονικών αδειών τα προβλήματα αυτά γίνονται εντονότερα. Στα προγράμματα εργασίας σε εναλλασσόμενες φυλακές (βάρδιες) παραμένει κενή φυλακή με αποτέλεσμα η κάλυψή της να γίνεται με υπερωριακή απασχόληση και ως εκ τούτου να προκύπτουν δώδεκα έως και είκοσι 12ωρα το μήνα.

Επειδή η κατάσταση αυτή εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, παραμένει ίδια τα τελευταία 2-3 χρόνια και από τύχη μόνο δε θρηνήσαμε μέχρι σήμερα θύματα.

Επειδή δεν μπορεί να συνεχίζεται η καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ

και με τη ρητή επιφύλαξη των νομίμων δικαιωμάτων μας

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για τη μη κάλυψη των κενών θέσεων σε σημαντικές θέσεις εργασίας του Τομέα Λειτουργίας της 4ης και 5ης Μονάδας του ΑΗΣ Μεγαλόπολης - Β.

Καταγγέλλουμε την ως άνω περιγραφόμενη κατάσταση ως παράνομη και καταχρηστική εκ μέρους της Διοίκησης και της Ιεραρχίας της Επιχείρησης και ζητάμε:

  • Την κάλυψη των κενών θέσεων του Τομέα Λειτουργίας της 4ης και 5ης Μονάδας καθώς και των κενών θέσεων της 3ης Μονάδας και των Τομέων Συντήρησης με τον άμεσο προγραμματισμό και έγκριση προκήρυξης για πρόσληψη μόνιμου τεχνικού προσωπικού από τον αριθμό των θέσεων που έχουν προκύψει από την  συνταξιοδότηση εργαζομένων των ετών 2013 - 2014 - 2015.
  • Την πλήρη εφαρμογή προγράμματος 5 φυλακών στις εναλλασσόμενες φυλακές (βάρδιες).
  • Την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας για την προστασία της Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία.

Σας καλούμε και για τελευταία φορά όπως αποκαταστήσετε πλήρως τη νομιμότητα επί των ζητημάτων, όπως αυτά περιγράφονται ανωτέρω, άλλως,

Σας Δηλώνουμε ρητά τέλος ότι σε περίπτωση που και μετά την επίδοση της παρούσας αγνοήσετε αδικαιολόγητα πλέον τις για πολλοστή φορά πιο πάνω σοβαρές επισημάνσεις μας, ως έχοντες έννομο συμφέρον και για την προστασία των μελών μας, θα προσφύγουμε ενώπιον της οικείας Εισαγγελικής Αρχής όπως και ενώπιον κάθε αρμόδιας Δικαστικής Αρχής καθώς και σε κάθε νόμιμη ενέργεια κάθε μορφής και διάρκειας, μηδέ εξαιρουμένης και της απεργιακής κινητοποίησης.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε καθένα από εκείνους στους οποίουςαπευθύνεται για να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης.

Μεγαλόπολη  2 - 8 - 2016

                                   Για το Δ.Σ του Σ.Ο.Σ. Δ.Ε.Η. ΜΕΓ/ΛΗΣ

                 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                   ΝΙΚΗΤΑΣ Γεώργιος                ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

  • 01 Ιουλ

    ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

    ΤΡΙΠΟΛΗ | Καλαμάτας 5

    08:30 - 08:30 (Επόμ.), τηλ.: 2710241560

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia