Επιμ. Αρκαδίας: Σεμινάρια πάνω στα πιο σύγχρονα και εξειδικευμένα θέματα της αγοράς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας, ανακοίνωσε τις ημερομηνίες των επόμενων σεμιναρίων που σχετίζονται με τα πιο σύγχρονα και εξειδικευμένα θέματα της αγοράς.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου
Το 2 ο μέρος του σεμιναρίου «Πως δε θα χάσω τον χρόνο μου και τα λεφτά μου από μια εξαγωγή. Δημιουργία Εξαγώγιμου Προϊόντος & Εξαγωγικές Διαδικασίες»
Ώρες: 5:-9 μ.μ. Τοποθεσία: Αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25 ης Μαρτίου & Πανός 21, είσοδος από την 25 ης Μαρτίου)

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου
«Οι Εμπορικές Εκθέσεις ως εργαλείο Marketing» Οδηγός για αποτελεσματική παρουσία και οργάνωση βήμα – βήμα
Ώρες: 5:-9 μ.μ. Τοποθεσία: Αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25 ης Μαρτίου & Πανός 21, είσοδος από την 25 ης Μαρτίου)

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου
«Βιώσιμη Παραγωγή Τροφίμων και Χρηματοδοτικά Εργαλεία»
Ώρα:5:30 μ.μ. Τοποθεσία: Αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25 ης Μαρτίου & Πανός 21, είσοδος από την 25 ης Μαρτίου)

Περισσότερες πληροφορίες: Όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 2710 227141-2.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ENTERPRISE EUROPE NETWORK HELLAS ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Δυναμική και η  δεύτερη συνάντηση της κοινοπραξίας Enterprise Europe Network Hellas, του μεγαλύτερου Δικτύου ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στην Ελλάδα, μέλος της οποίας είναι και το ΕΒΕΑ. Η συνάντηση  πραγματοποιήθηκε το διήμερο 29-30 Σεπτεμβρίου 2022 στην Πάτρα, με την υποστήριξη του ΣΕΒΠΕΔΕ, και με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό κόσμο και παρεμβάσεις στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Περισσότερα από 30 στελέχη του Δικτύου πήραν μέρος στις εργασίες με στόχο την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων και την αφομοίωση διαδικασιών για την παροχή ολοκληρωμένων, ποιοτικών υπηρεσιών στις επιχειρήσεις.

ΥΠΕΝ: ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ, ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Σειρά επιδοτούμενων προγραμμάτων για μείωση της ενεργειακής δαπάνης νοικοκυριών και επιχειρήσεων προκηρύσσει εντός του έτους το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δήλωσε ο υπουργός Κώστας Σκρέκας. Πρόκειται για τα προγράμματα που αφορούν την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, την αγορά ηλιακών θερμοσίφωνων και οικιακών συσκευών καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας από μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ειδικότερα, το πρόγραμμα για τα φωτοβολταϊκά θα προβλέπει επιδότηση για εγκατάσταση συστημάτων παραγωγής ρεύματος από τον ήλιο από νοικοκυριά, επαγγελματίες και αγρότες. Εντός των ημερών θα γίνει η προδημοσίευση του οδηγού του προγράμματος “Εξοικονομώ για επιχειρήσεις”, ύψους 200 εκατ. ευρώ, από τα οποία 100 εκατ. θα διατεθούν σε τουριστικές επιχειρήσεις και τα υπόλοιπα στους τομείς εμπορίου και τουρισμού.

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΨΟΥΣ 800 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΜΕ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα ύψους 800 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των μη οικιακών καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, βάσει του προσωρινού πλαισίου κρίσης για τις κρατικές ενισχύσεις. Η αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ, αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε: “Ο αδικαιολόγητος επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας εξακολουθεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία της ΕΕ και στην ελληνική οικονομία. Το πρόγραμμα των 800 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκε θα δώσει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να στηρίξει τους πληττόμενους τομείς και τις πληττόμενες επιχειρήσεις, ιδίως τις μικρότερες, διασφαλίζοντας ότι παραμένει διαθέσιμη επαρκής ρευστότητα”.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΥΠΑΝ: Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΝΑΓΡΑΦΗΣ ΑΡΙΘΜΟΥ ΓΕΜΗ ΣΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ Η ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ
“Η υποχρέωση αφορά αποκλειστικά στα έγγραφα της εταιρείας, όπως οι επιστολές και τα έγγραφα παραγγελίας και δεν καταλαμβάνει τις αποδείξεις λιανικής πώλησης ή τα τιμολόγια”. Αυτό επισημαίνεται σε διευκρίνιση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με την υποχρέωση εγγραφής του αριθμού ΓΕΜΗ στα έντυπα των εταιρειών. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr
 
ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΈΡΕΥΝΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Σε σημαντικές αλλαγές που επιταχύνουν και απλοποιούν τη διαδικασία πιστοποίησης δαπανών Έρευνας & Ανάπτυξης (Ε&Α) προχώρησε το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων. Πιο συγκεκριμένα, με το ν. 4965/2022 (Α’ 162), Άρθρο 12, με το οποίο τροποποιήθηκε το προηγούμενο Άρθρο 22 Α του ν. 4172/2013 (Α 167’), καθίσταται υποχρεωτική η υποβολή έκθεσης ελέγχου από ορκωτό ελεγκτή –λογιστή ή ελεγκτική εταιρεία για αιτούμενο ύψος δαπανών επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας από μια επιχείρηση άνω του ποσού των 60.000 ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο αποσυμφορείται και επιταχύνεται η διαδικασία ελέγχου των σχετικών αιτημάτων προκειμένου αυτές να αποστέλλονται στις δικαιούχες επιχειρήσεις και στις αρμόδιες φορολογικές αρχές εντός διαστήματος 6 μηνών. Σημειώνεται ότι οι εν λόγω αλλαγές αφορούν στις πιστοποιήσεις των δαπανών επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας από το φορολογικό έτος 2022 και στο εξής, ώστε να μην υπάρχει αιφνιδιασμός των εταιρειών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους

Ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, απόψε (Παρασκευή 26/4)...

Πασχαλινό Φιλανθρωπικό Παζάρι από την Μονή Καλτεζών

Μετά χαράς ανακοινώνεται ότι η Ιερά μας Μονή θα...

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον...

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες του Πάσχα

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο