Συνάντηση εθελοντών και φίλων του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εθελοντές και φίλοι του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης, έδωσαν δυναμικό παρόν στη συνάντηση που πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο στην Τρίπολη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις περαιτέρω δράσεις του Φιλοζωικού Σωματείου, ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις για την προστασία, περισυλλογή και ευζωία των αδέσποτων ζώων.
Μετά από ομόφωνη απόφαση, ανασυγκροτήθηκε το Δ.Σ, επιλυθήκαν διαδικαστικά θέματα ενώ αποφασίστηκαν νέοι σχεδιασμοί που αφορούν στην ανάγκη δημιουργίας χώρου – γραφείου για τις ανάγκες του Σωματείου, στις φαρμακευτικές και χειρουργικές ανάγκες των ζώων, σε χορηγίες και οικονομική αρωγή καθώς και εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών και των μαθητικών κοινοτήτων της πόλης.
Νέα πρόσωπα κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμα του Σωματείου και συνδράμουν πλέον ως εθελοντές σε μια συλλογική προσπάθεια προστασίας των ζώων στην Αρκαδία. Θετικά είναι τα μηνύματα από πολλές περιοχές στο σύνολο του Νομού Αρκαδίας.
Με υπομονή, σκληρή δουλειά, παρά τις δυσκολίες και τις αντίξοες συνθήκες το νέο Δ.Σ., τα Μέλη – εθελοντές και φίλοι πολίτες της Τρίπολης, κατάφεραν να δυναμώσουν το νεοσύστατο Σύλλογο, αναλαμβάνοντας σε καθημερινή βάση με κόπο και προσωπική οικονομική στήριξη πληθώρα περιστατικών εγκαταλελειμμένων, δηλητηριασμένων και κακοποιημένων ζώων.
Ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος συνεχίζει τη δράση του με άμεσο στόχο τη δημιουργία του Δημοτικού η Φιλοζωικού Κτηνιατρείου, όπως ορίζει η Νομοθεσία, σε συνεργασία με το Δήμο Τριπόλεως, ώστε οι τετράποδοι φίλοι μας να έχουν το δικό τους χώρο διαμονής και νοσηλείας αλλά και τη δυνατότητα μέσω της διαδικασίας υιοθεσιών να βρουν τη δική τους παντοτινή οικογένεια. Ήδη έχουν δρομολογηθεί και υλοποιηθεί πολλές υιοθεσίες ζώων εντός και εκτός Τρίπολης.
Με τη συμπαράσταση και την πολύτιμη αρωγή των Τοπικών Αρχών, ευχόμαστε σύντομα, οι αδέσποτοι φίλοι μας να βρουν τη δική τους αγκαλιά. Επιπλέον, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες ώστε να οργανωθεί εκστρατεία στειρώσεων στην πόλη από εθελοντικές οργανώσεις για να περιοριστεί ο πληθυσμός των αδέσποτων ζώων.
Αγαπητοί φίλοι και πολίτες,
Να επισημάνουμε πως ο τρόπος που φερόμαστε στα ζώα δείχνει τον πολιτισμό μας. Κάθε ζώο δεν επέλεξε τη δύσκολη ζωή στο δρόμο. Κάποιο ανθρώπινο χέρι το τοποθέτησε εκεί, αδιαφορώντας για τη τύχη του. Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε με ψυχραιμία, υπομονή και κατανόηση. Ευχόμαστε να μην αντικρύσουμε πια άλλες αποτρόπαιες εικόνες δηλητηριασμένων ζώων. Η αφαίρεση της ζωής δεν είναι λύση και η σιωπή υποδηλώνει συνενοχή στο έγκλημα.
Οι ανάγκες του Συλλόγου μας, αυτή τη στιγμή, είναι πολλές, υποδομικές και κυρίως οικονομικές. Κάθε βοήθεια και συνδρομή προάγει τον πολιτισμό αυτού του τόπου, δίνοντας μια σπουδαία λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στην Τρίπολη.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεται στο τηλ. Επικοινωνίας του Συλλόγου 6932 83 93 63 και στη σελίδα στο Facebook.(https://www.facebook.com/filozoikitripoli/?ref=hl)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο