Ο 2ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής στην Τρίπολη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016, στην Τρίπολη θα διεξαχθεί ο 2ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Πελοποννήσου με θέμα «Ο Γαλαξίας μας» αποκλειστικά για μαθητές Δημοτικών, ηλικίας 8-12 ετών, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον WRO Hellas, Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης.

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να επιδείξουν τις ρομπο-κατασκευές τους για το Γαλαξία μας και την ιδιαίτερη σημασία που έχει για τον άνθρωπο, καθώς είναι το «σπίτι» του Ηλιακού Συστήματος. Η εκδήλωση του διαγωνισμού είναι ανοικτή στο κοινό. Ο διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για την Πελοπόννησο, θα φιλοξενηθεί στο 7ο Δημοτικό σχολείο Τρίπολης (οδός Αταλάντης 42).

Το σχετικό βίντεο από τον περσινό διαγωνισμό υπάρχει στον ιστότοπο https://youtu.be/ai2F_ctsf7c , ενώ λεπτομέρειες για τον φετινό διαγωνισμό υπάρχουν στην ιστοσελίδα http://wrohellas.gr/ο-γαλαξίας-μας/ ,   ο οποίος αποτελεί τον προκριματικό για τον τελικό 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 19 Μαρτίου 2016 (https://youtu.be/EpNyvsWsFxU).

Η συμμετοχή στους Διαγωνισμούς αυτούς δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν εμπειρίες, γνώσεις και δεξιότητες μέσα από τη διαδικασία επίλυσης προβλημάτων που απαιτούν διεπιστημονική προσέγγιση.

O Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου εύχεται από καρδιάς επιτυχία στον διαγωνισμό Ρομποτικής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πασχαλινό Φιλανθρωπικό Παζάρι από την Μονή Καλτεζών

Μετά χαράς ανακοινώνεται ότι η Ιερά μας Μονή θα...

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον...

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες του Πάσχα

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες...

Δίκτυο Μονοπατιών Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Η παρουσίαση του Δικτύου Μονοπατιών του Δήμου μας συνεχίζεται...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο