Επιμελητηρίου Αρκαδίας: Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η αδήλωτη εργασία

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

• Παράταση αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus + για τις επιχειρήσεις μεταποίησης ξύλου εώς την Τετάρτη 9 Μαρτίου

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας εγκρίθηκε να υλοποιήσει στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ το πρόγραμμα με τίτλο: «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΜΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ -ΡΟΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΞΥΛΟΥ»
Αριθμός Δικαιούχων: 12 και Διάρκεια αποστολής: 10 ημέρες
Ημερομηνία υλοποίησης: 17/4/2016-26/4/2016
Η αποστολή θα υλοποιηθεί στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Βερολίνο. Οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους θα παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα σεμινάρια, θα ενημερωθούν για τις νέες τάσεις και πρακτικές στον τομέα τους και θα επισκεφθούν συναφείς γερμανικές επιχειρήσεις για να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας τους και τις μεθόδους που αναπτύσσουν.
Τα έξοδα της αποστολής (αεροπορικά, διαμονή, μετακινήσεις, ημιδιατροφή) θα καλυφθούν εξολοκλήρου από το πρόγραμμα.
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής από 22 Φεβρουαρίου έως 9 Μαρτίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14.00.
Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (Νέα, Ενημέρωση) μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες και να κατεβάσετε και την αίτηση συμμετοχής.

• Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η αδήλωτη εργασία
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης “ΑΡΤΕΜΙΣ” για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης και της αδήλωτης εργασία, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εργασίας, προκύπτει ότι την περίοδο από 1 Ιανουαρίου 2015 έως 30 Νοεμβρίου 2015, στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδίου «AΡΤΕΜΙΣ» διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 31.348 επιχειρήσεις. Εξ’ αυτών των επιχειρήσεων, βρέθηκαν να απασχολούν αδήλωτους εργαζόμενους οι 5.173 (ποσοστό 16,50%). Σε σύνολο 132.874 εργαζομένων στις επιχειρήσεις που διενεργήθηκαν έλεγχοι, εντοπίστηκαν 9.293 αδήλωτοι εργαζόμενοι (ποσοστό 6,99%), ενώ τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, αποκλειστικά για την αδήλωτη εργασία ανέρχονται στο ποσό

• Δεύτερη ευκαιρία για όσους έχασαν τις 100 δόσεις
Δεύτερη ευκαιρία στους οφειλέτες έρχεται να δώσει νέα εγκύκλιος που προβλέπει για όσους έχασαν την ρύθμιση λόγω νέων χρεών να μπορούν να επανενταχθούν σε αυτή και να πληρώσουν με δόσεις και τις νέες τους οφειλές (μη ασφαλιστικές). Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, δεν θεωρούνται έκπτωτοι όσοι οφειλέτες καταβάλλουν τις δόσεις που θα έπρεπε να είχαν καταβληθεί εάν δεν είχε απολεσθεί το δικαίωμα λόγω των νέων οφειλών. Στόχος αυτής της απόφασης είναι οι ασφαλισμένοι να συνεχίσουν να πληρώνουν τις δόσεις, αλλά και τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί για άλλους λόγους.
Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (Νέα, Φορολογικά) μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες.

• Νέες αγορές για τα ελληνικά προϊόντα
Τρεις νέες περιοχές βάζει το 2016 στο στόχαστρο της για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων η Enterprise Greece. Πρόκειται για το Ιράν, τη Νότια Κορέα και την Κεντρική Αφρική, περιοχές που βρίσκονται σε ανάπτυξη και για τις οποίες θεωρείται ότι υπάρχει σημαντική προοπτική ειδικά στους κλάδους των δομικών υλικών και των τροφίμων. Εκτός από τις νέες αγορές – στόχους για το 2016, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται και σε νέους κλάδους, όπως τεχνολογία, βιομηχανικό και ναυτιλιακό εξοπλισμό.
Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (Νέα, Ενημέρωση) μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο