Παρέμβαση Επιμελητηρίου Αρκαδίας για τα σενάρια αύξησης εργοδοτικών εισφορών

Για τα σενάρια περί αύξησης εργοδοτικών εισφορών, που έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του και πριν ακόμα περάσει από τις πύλες της Βουλής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου

Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας απέστειλε, σήμερα Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, παρέμβαση του Επιμελητηρίου στους Υπουργούς: Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γεώργιο Σταθάκη, χαρακτηρίζοντας την μικρομεσαία επιχείρηση ως «Ιφιγένεια» στο βωμό της τρόικας με την επιβολή και άλλων μέτρων.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Ακούσαμε χθες δια στόματος του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα το σενάριο που έχει ακουστεί, κατά καιρούς, και από άλλα στελέχη της κυβέρνησης, για μια πιθανή αύξηση των εργοδοτικών εισφορών ως ισοδύναμο για την «διάσωση» των συντάξεων.
Σαφώς και αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη διασφάλισης κάποιων ελάχιστων ορίων και όρων διαβίωσης των Ελλήνων συνταξιούχων που έχουν για χρόνια προσφέρει και είμαστε απόλυτα αλληλέγγυοι σε αυτήν την ανάγκη. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχτούμε να λειτουργεί η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση ως η «Ιφιγένεια» στο βωμό της τρόικας και της τήρησης των μνημονιακών δεσμεύσεων κάθε φορά. Έχουμε φτάσει στο σημείο όπου όταν ακούγεται η λέξη «ισοδύναμο», γνωρίζουμε ότι η «καμπάνα» χτυπάει πάλι για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία και τον ελεύθερο επαγγελματία.
Κύριε Υπουργέ,
Η ελληνική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα δεν αντέχει άλλα χτυπήματα. Έχει προ πολλού εξαντλήσει όλες τις αντοχές της και βρίσκεται κάτω από το σημείο μηδέν. Και με τέτοιες επιλογές κινδυνεύει πλέον με αφανισμό. Πρόκειται για ένα άκρως αντι-αναπτυξιακό μέτρο, μιας και συνεχώς μιλάμε για ανάπτυξη. Και φυσικά τέτοια μέτρα δεν βοηθούν σε καμία περίπτωση στην καταπολέμηση της ανεργίας, καθώς ποια επιχείρηση θα προσλάβει επιπλέον προσωπικό, ακόμα κι αν το προγραμμάτιζε, όταν το κόστος των εργοδοτικών εισφορών θα αυξηθεί για το σύνολο του προσωπικού της;
Ελπίζουμε και ζητάμε τα σενάρια αυτά να παραμείνουν σενάρια και να μην προχωρήσουν περαιτέρω. Πραγματικά δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες χρειάζονται και αυτές τη στήριξη της πολιτείας με την παροχή κινήτρων και όχι την περαιτέρω συρρίκνωσή τους με την επιβολή και άλλων μέτρων.

Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia