Ν.Φίλης από Τρίπολη: Τι δήλωσε για Αρκαδία, πρόωρες εκλογές και Κυπριακό (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην Τρίπολη βρέθηκε ο πρώην Υπουργός Παιδείας κ.Νίκος Φίλης στο πλαίσιο της νομαρχιακής συνδιάσκεψης της Κομματικής Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/NtNs3_jn7gQ” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ μίλησε για το χρέος, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία (δειτε ΕΔΩ αναλυτικά τα όσα δήλωσε), την Αρκαδία και την Πελοπόννησο ευρύτερα, αλλά και το μείζον θέμα του Κυπριακού.

Αρχικά απαντώντας σε ερώτημα για το θέμα της διαπραγμάτευσης, ξεκαθάρισε, πως πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει, πως θα αποδεχτούν την οποιαδήποτε λύση, ενώ έκανε αναφορά και στο χρέος της Ελλάδας. «Θέλουμε μια μεσοπρόθεσμη ρύθμιση του χρέους, γιατί δεν είναι βιώσιμο. Ήδη υπάρχουν τα πρώτα βραχυπρόθεσμα μετρά, υπάρχουν όμως και τα μεσοπρόθεσμα που εκκρεμούν και θα δώσουν μια ανάσα στην Ελλάδα”, ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ συμπλήρωσε: “Η κυβέρνηση επιμένει σε μια διαπραγμάτευση η οποία θα εξασφαλίζει πως δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, όπως αυτά για τα οποία πιέζουν οι θεσμοί”.

Στη συνέχεια έδωσε απαντήσεις για την παιδεία και το σχολείο ποιότητας, για το εφάπαξ και τα πρωτοσέλιδα σε ΜΜΕ και για τη σχέση κράτους – εκκλησίας, αναφέροντας ενδεικτικά: “Εμείς δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα με την εκκλησία. Το θέμα που είχε προκύψει αφορούσε στα θρησκευτικά,  τα οποία θα διδάσκονται πλέον οχι με τη μορφή του κατηχητικού αλλά με γνώμονα την απόκτηση γνώσεων».

Αμέσως μετά σε ερώτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αρκαδία και το κατά πόσον η κυβέρνηση είναι γνώστης όλων αυτών και αγωνίζεται προς την επίλυση τους, δήλωσε: «Είμαστε σε επικοινωνία με τον βουλευτή του νομού κ. Παπαηλιού , ο οποίος είναι γνώστης της κατάστασης. Η Αρκαδία και η Πελοπόννησος αντιμετωπίζονται με ενδιαφέρον από την κυβέρνηση, δεν ασκούμε όμως ψηφοθηρία και δεν ξεχωρίζουμε περιοχές».

Ένα από τα ερωτήματα στα οποία κλήθηκε να απαντήσει ο κ.Φίλης ήταν και το Κυπριακό, με τον πρώην υπουργό Υγείας να αναφέρει μεταξύ άλλων: “Ο πρόεδρος Αναστασιάδης έχει συμφωνήσει με το ΑΚΕΛ, πως πρέπει να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες για μια δίκαιη λύση για το κυπριακό. Μπορούμε να ανατρέψουμε αδικίες και απειλές, που υπάρχουν στην Κύπρο. Έχουν γίνει ήδη κάποια πολύ σοβαρά βήματα. Οποιαδήποτε λύση όμως προϋποθέτει την άμεση αποχώρηση των στρατευμάτων του Αττίλα”.

Κλείνοντας ο κ. Φίλης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, μιας που κάτι τέτοιο βρίσκει αντίθετους πρώτα απ΄όλα τους ίδιους τους πολίτες και δε θα ευνοούσε και κανέναν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο