Βολές Αρκά βουλευτή για το Mega - "Το Mega κλείνει εξ αιτίας των μετόχων ιδιοκτητών του"

"Ο πολιτικός προσανατολισμός του Mega προσδιορίζεται από τους ιδιοκτήτες του καναλιού", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρκάς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Παπαηλιού.

Αναλυτικότερα τα όσα δήλωσε:Το Mega δεν το κλείνει η κυβέρνηση, όπως ψευδώς παρουσιάζεται από το ίδιο, τα άλλα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Το Mega κλείνει εξ αιτίας των μετόχων ιδιοκτητών τουΗ επί δεκαετίες μη πραγματοποίηση διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές συχνότητες, που οφείλεται στις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, συνιστά «τερατώδη αμέλεια» !!!Κατά τη συνεδρίαση της 6.10.2016 της Εξεταστικής Επιτροπής για τη δανειοδότηση κομμάτων και μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε ερωτήσεις- επισημάνσεις του βουλευτή Γιώργου Η. Παπαηλιού :1) Ο μάρτυρας-πρώην διευθύνων σύμβουλος του Mega Η. Τσίγκας ισχυρίστηκε ότι η απλόχερη και ευνοϊκή δανειοδότηση της εταιρίας «Τηλέτυπος» (Mega) γίνονταν διότι η εταιρία ήταν εισηγμένη στο Χρηματιστήριο. Και αρνήθηκε ότι αυτή η δανειοδότηση συνδέονταν με τον χαρακτήρα της εταιρίας ως τηλεοπτικής με συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση. Ελάχιστα πειστικός ισχυρισμός, όταν μάλιστα τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας ήταν αρνητικά. Παρά ταύτα, ο μάρτυρας παραδέχτηκε ότι το Mega επηρέαζε τα πολιτικά πράγματα προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.2) Ο μάρτυρας ανέφερε ότι υπήρχε σαφής πολιτικός προσανατολισμός του Mega, χωρίς ο ίδιος να τον εξειδικεύσει, (εξάλλου είναι πασίγνωστός !!!).


Αυτός δίδονταν από τους ιδιοκτήτες του καναλιού που σύστηναν «αντικειμενικότητα» !!! Βέβαια στη συνέχεια μίλησε για «γραμμή» του διευθυντή ειδήσεων !!! ο οποίος προέβαινε σε δημοσιογραφική εκτίμηση για το τι θα προβληθεί. Αν είναι δυνατόν !!!Ο Γιώργος Η. Παπαηλιού του αντέτεινε, ότι το Mega δεν τηρούσε τη συνταγματική επιταγή για αντικειμενική πληροφόρηση και επί ίσοις όροις αντιμετώπιση όλων των απόψεων, γεγονός που πιστοποιείται από τα δελτία ειδήσεων, τις εν γένει πολιτικές εκπομπές και την «τηλεοπτική» συμπεριφορά του (του Mega) κατά την περίοδο του δημοψηφίσματος, έναντι της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κλπ..3) Ο μάρτυρας είπε, ότι οι δανειακές συμβάσεις του Mega καταγγέλθηκαν από τις Τράπεζες τον Απρίλιο 2016 δηλαδή σε χρόνο που ξεκίνησε η λειτουργία της Εξεταστικής Επιτροπής !!! Σύμπτωση ; όχι βέβαια. Οι Τράπεζες κατήγγειλαν τις δανειακές συμβάσεις του Mega, τον Απρίλιο 2016, ενώ, βάσει των τραπεζικών κανόνων, έπρεπε να το είχαν πράξει  πολύ νωρίτερα. Στη συνέχεια ο μάρτυρας παραδέχτηκε, ότι η καταγγελία των δανειακών συμβάσεων έγινε διότι η «Τηλέτυπος» (Mega) δεν τηρούσε τους όρους τους και οι μέτοχοί της δεν προέβησαν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, όπως συμφωνήθηκε με τις Τράπεζες. Επομένως, το Mega δεν το κλείνει η κυβέρνηση, όπως ψευδώς παρουσιάζεται από το ίδιο, τα άλλα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα κόμματα της ΝΔ και του  ΠΑΣΟΚ. Το Mega κλείνει εξ αιτίας των μετόχων ιδιοκτητών του. 


4) Ο μάρτυρας τόνισε, ότι η επί δεκαετίες μη πραγματοποίηση διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές συχνότητες, που οφείλεται στις  κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, συνιστά «τερατώδη αμέλεια» !!! Μετά ταύτα,  «τι άλλην χρείαν έχομεν μαρτύρων» ;5) Τέλος, ερωτηθείς για τη μετοχική σύνθεση της «Τηλέτυπος» (Mega), ο  μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των μετόχων είναι η Goldman Sachs και η  HsbC !!!

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia