Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Παναγιώτης Μέγας για τον Δήμο Γορτυνίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υποψήφιος δήμαρχος για το Δήμο Γορτυνίας θα είναι ο Παναγιώτης Μέγας. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Αγαπητοί συνδημότες Γορτύνιες και Γορτύνιοι

Απευθύνομαι σε εσάς με αίσθημα ευθύνης και τιμή για να σας ανακοινώσω την πρόθεσή μου να διεκδικήσω την Δημοτική αρχή του τόπου μας στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Ολοκληρώνοντας σε λίγους μήνες την μακρά Ακαδημαϊκή μου πορεία στο Πανεπιστήμιο αποφάσισα να υπηρετήσω ανιδιοτελώς τον τόπο που μεγάλωσα, που ποτέ δεν έπαψα να τον νοιάζομαι και να τον υπηρετώ από διάφορες θέσεις. Μοναδικό μου κίνητρο είναι η αγάπη μου για την Γορτυνία, τον πανέμορφο αυτό τόπο με την πλούσια ιστορία, την παράδοση και τις φυσικές ομορφιές Μια πολυπληθής ομάδα ενεργών συμπολιτών με παρότρυνε να μπω στην διαδικασία αυτή, τους οποίους ευχαριστώ και θα προσπαθήσω να μην διαψεύσω τις προσδοκίες τους.

Μοιράζομαι μαζί τους την αγωνία, που είναι και αγωνία όλων των Γορτυνίων για την απουσία σχεδίου ανάπτυξης και δημιουργικής προοπτικής του τόπου μας. Κατανοούμε ότι τα πράγματα βρίσκονται σε ένα σημείο καμπής και χρέος όλων μας είναι να αναστρέψουμε αυτή την κατάσταση. Μας θλίβει να βλέπουμε άλλους δήμους με χαμηλότερο δυναμικό από την Γορτυνία να βελτιώνουν τις υποδομές τους, να αναπτύσσονται οικονομικά τουριστικά και πολιτιστικά, να πρωτοπορούν σε παρεμβάσεις εξυπηρέτησης των δημοτών, να αξιοποιούν τα εργαλεία του ψηφιακού μετασχηματισμού σε αντίθεση με την τωρινή δημοτική αρχή της Γορτυνίας η οποία αναλώνεται σε παρεμβάσεις με έντονο μικροπολιτικό προσανατολισμό. Η Γορτυνία θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι παράδειγμα ανάπτυξης, συνδυάζοντας το δυναμικό της σε πρωτογενή παραγωγή με το υψηλό τουριστικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει.

Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Εγκαταλελειμμένες περιοχές και χωριά, οπισθοδρόμηση αντί για ανάπτυξη, απουσία προβολής, κανένα μεγάλο έργο και κανένα όραμα. Δεν παραγνωρίζουμε ότι οι συνθήκες που προέκυψαν από τα μνημόνια την παρατεταμένη οικονομική κρίση και την πανδημία είναι δύσκολες. Δεν παραγνωρίζουμε επίσης ότι σπανίως υπήρξε κεντρική αποτελεσματική πολιτική παρέμβαση που να στόχευε στην ανάπτυξη της Γορτυνίας. Παρ΄ όλα αυτά, σε αυτές ακριβώς τις συνθήκες μια καλά στοχευμένη και σωστά οργανωμένη στρατηγική θα μπορούσε να εξασφαλίσει προϋποθέσεις ανάπτυξης. Αυτό ακριβώς είναι που έλλειψε. Όλοι εμείς δεν ακολουθούμε κανέναν κομματικό βηματισμό διατηρώντας όμως τις πολιτικές μας πεποιθήσεις ως ενεργοί πολίτες.

Στην προσπάθεια αυτή σας καλώ όλους να πορευτείτε μαζί μας. Έγκαιρα θα ανακοινωθεί η διακήρυξη αρχών και το πρόγραμμα. Θα είναι χαρά μας να συμβάλετε με την συμμετοχή σας στην δημιουργία μίας μεγάλης Δημοτικής Παράταξης.

Ας πορευτούμε όλοι μαζί για την Γορτυνία που μας αξίζει.

Με τιμή Παναγιώτης Μέγας Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βόρεια Κυνουρία: Εξιχνιάστηκε περίπτωση απάτης

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βόρειας...

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Πληρωμές από σήμερα

Συνολικά 2.319.647.462 ευρώ θα καταβληθούν σε 4.186.372 δικαιούχους, από...

Οι περιοχές με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα Τρίτη (25/06)

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται σήμερα, Τρίτη...

Λήγουν τέλος Ιουνίου τα voucher κοινωνικού τουρισμού 2023-2024

Την προσεχή Κυριακή, (30/6), μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα voucher...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο