Καμπύλης: Ένα πρόγραμμα όχι μόνο μνήμης αλλά και προοπτικής που αφήνει μία μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον

Ιουλίου 04, 2022
Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης παρευρέθηκε, την Πέμπτη 30 Ιουνίου, στην εκδήλωση για το πέρας των εργασιών και την παρουσίαση του Απολογισμού του Έργου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Γερουσίας, της Βουλής των Ελλήνων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Βουλής, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα και αφορμή ήταν η τελευταία μέρα λειτουργίας της επιτροπής Ελλάδα 2021. Ο απολογισμός Ελλάδα 2021 – 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση παρουσιάστηκε από την Πρόεδρο της Επιτροπής κα Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.

Σκοπός της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», πέρα από τον σχεδιασμό του εορτασμού της συμβολικής επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση, ήταν να συντονίσει ένα συνολικό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων, με στόχο να επανασυστήσουν την Ελλάδα, από την αρχή της σύγχρονης ιστορίας της μέχρι και σήμερα, στην πορεία αυτών των 200 χρόνων.

Μέσα από τις δράσεις η Επιτροπή Ελλάδα 2021 πέρα από τις εκδηλώσεις μνήμης που δημιούργησε Πανελλαδικά υποστήριξε τόσο την υγεία όσο και το περιβάλλον και χρηματοδότησε δράσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Άκης Σκέρτσος, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, εκπρόσωποι των κομμάτων, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, μέλη της Ολομέλειας του «Ελλάδα 2021», ο γενικός εκτελεστικός συντονιστής της Επιτροπής κ. Μάρτων Σίμιτσεκ, τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου καθώς και εκπρόσωποι των χορηγών-δωρητών.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας τίμησε την Πρόεδρο με το χρυσό μετάλλιο της Βουλής ενώ η Πρόεδρος προσέφερε σε όλους τους παρευρισκόμενους φάκελο με τον απολογισμό του έργου.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ τον κ. Τασούλα για την τιμητική πρόσκληση ώστε να παρευρεθώ σε αυτήν την εκδήλωση. Συγχαρητήρια στην Πρόεδρο της Επιτροπής Ελλάδα 2021 κα Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, τα μέλη, τους συνεργάτες και τα στελέχη της Επιτροπής για τον πλούσιο απολογισμό του έργου τους. Το έργο της Επιτροπής ήταν πολύπλευρο και σπουδαίο. Ένα πρόγραμμα όχι μόνο μνήμης αλλά και προοπτικής που αφήνει μία μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον».

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia