Γ.Καμπύλης «Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να διεκδικήσει την αυτονομία της» (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γ. Καμπύλης ο οποίος τόνισε ότι πρέπει η τοπική αυτοδιοίκηση να διεκδικήσει την αυτονομία της χωρίς τις παρεμβάσεις της κεντρικής διοίκησης και παράλληλα να έχει λόγο σε οτιδήποτε αφορά στη λειτουργία της.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/A91-CWuwv7Y” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Στόχος της ΠΕΔ, όπως είπε ο κ. Καμπύλης, είναι να αναβαθμιστεί προς αυτή την κατεύθυνση.
Συνεχίζοντας για θέματα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας ο κ. Καμπύλης είπε ότι έχει στόχο να δρομολογήσει ό,τι ήταν σε διαδικασία υλοποίησης και μετά να προχωρήσει το σχέδιο της νέας δημοτικής αρχής και συνέχισε «υπάρχουν πολλά διοικητικά προβλήματα, θα κληθούμε να λύσουμε το θέμα με τη διαχείριση των απορριμμάτων και να γίνουν και τα βήματα για την τουριστική προβολή του δήμου.

Ετοιμάζουμε τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα για τη νέα χρονιά».

Για την συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο κ. Καμπύλης είπε ότι υπάρχει καλή συνεργασία και ελπίζει σε ακόμα καλύτερη για υλοποίηση έργων που δεν μπορεί να υλοποιήσει ο Δήμος.

Καταλήγοντας ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας μίλησε για την τουριστική προβολή του Δήμου και είπε ότι θέματα όπως η ανάδειξη και αξιοποίηση της Έπαυλης του Ηρώδη του Αττικού το οποίο έθεσε και στην υπουργό πολιτισμού κ. Μενδώνη, αναμένεται να λυθούν όσον αφορά τα νομικά ζητήματα και να αναδειχθεί ο ιστορικός αυτός χώρος για την προβολή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας αλλά και ολόκληρης της περιοχής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους

Ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, απόψε (Παρασκευή 26/4)...

Πασχαλινό Φιλανθρωπικό Παζάρι από την Μονή Καλτεζών

Μετά χαράς ανακοινώνεται ότι η Ιερά μας Μονή θα...

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον...

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες του Πάσχα

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο