Β. Κοντοζαμάνης: Υπάρχει σχεδιασμός για τον Παναρκαδικό Νοσοκομείο το οποίο πρέπει να αναβαθμίσουμε (video)

Την Κυριακή 25/08/2019 στην ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας κ Καμπύλη και του Δημοτικού συμβουλίου παραβρέθηκε και ο Υφυπουργός Υγείας,  Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο κ. Κοντοζαμάνης μετά την ορκωμοσία μίλησε στην κάμερα του pna.gr για τα νέα του καθήκοντα στο υπουργείο υγείας αλλά και για το σχεδιασμό στο σύστημα υγείας στην Αρκαδία.

Βασίλης Κοντοζαμάνης:

Βρήκαμε ένα σύστημα υγείας σε κατάρρευση. Ευτυχώς είχαμε έτοιμα πράγματα, έχουμε σχέδιο το οποίο το υλοποιούμε, έχουμε προβεί ήδη σε συγκεκριμένες αποφάσεις και τους επόμενους μήνες θα δείτε σε πλήρη ανάπτυξη το σχέδιο μας.

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα χωρίς λύση, εμείς επειδή έχουμε εμπειρία στο χώρο είχαμε καταγράψει προβλήματα από παλιά, είχαμε σχεδιάσει λύσεις, βέβαια πάντα στόχος μας είναι η καθημερινότητα του πολίτη και να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος στο σύστημα υγείας. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η καθημερινότητα και η καθημερινή επαφή του πολίτη με το σύστημα υγείας, να γίνεται με όσο το δυνατό πιο εύκολο τρόπο και με το λιγότερο χαμηλό κόστος.

Νομίζω ότι εκεί δίνουμε την μεγαλύτερη έμφαση και θα δείτε συγκεκριμένα πράγματα τους επόμενους μήνες.

Όσο αφορά την Αρκαδία – Υπάρχει σχεδιασμός για το Παναρκαδικό νοσοκομείο το οποίο πρέπει να το αναβαθμίσουμε διότι είναι σε κομβικό σημείο για όλη την Πελοπόννησο και το γνωρίζουμε όλοι αυτό. Τα κέντρα υγείας πρέπει να προσφέρουν πραγματικά πρωτοβάθμιες υπηρεσίες φροντίδας έτσι ώστε να μην υπάρχει άσκοπη μετακίνηση προς τα νοσοκομεία τα περιφερειακά, όχι μόνο προς την Τρίπολη αλλά και προς την Αθήνα και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Τα προβλήματα να λύνονται στο σημείο στο οποίο πρέπει σε επίπεδο πρωτοβάθμιο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες του Πάσχα

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες...

Δίκτυο Μονοπατιών Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Η παρουσίαση του Δικτύου Μονοπατιών του Δήμου μας συνεχίζεται...

Συγχαρητήρια του Μπασκετικού Παναργειακού προς την Ποδοσφαιρική Ομάδα

Δεν πέσαμε από τα σύννεφα! Εμείς, όπως και εσείς, περνάμε...

Η επέτειος της μάχης του Ισθμού και των Εξαμιλίων

Τιμούμε την επέτειο της αιματηρής μάχης του Ισθμού και των γύρω περιοχών, στις 26 Απριλίου 1941, μεταξύ των Συμμάχων και των Γερμανών κατακτητών. Τιμούμε την μνήμη των συμπατριωτών μας και των Βρετανών συμμάχων, που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι εναντίον των Γερμανών. Τιμούμε τους κατοίκους της Κορίνθου, οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους περιέθαλψαν και φυγάδευσαν
Μετάβαση στο περιεχόμενο