Με αφιέρωμα στην Ουκρανία το Arcadian Screenings στην Τρίπολη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με ένα επίκαιρο αφιέρωμα στα θύματα του πολέμου της Ουκρανίας αρχίζει την Τρίτη στην Τρίπολη το 7ο Arcadian Screenings. 

Εναρκτήρια ταινία του Φεστιβάλ είναι το πολυβραβευμένο αριστούργημα «Ένα σπίτι από θραύσματα», Σάιμον Λέρενγκ Βίλμοντ. Προβάλλεται με ελεύθερη είσοδο την Τρίτη 26 Απριλίου, ώρα 8,10 μμ, Cineville, αίθουσα 3.

Η περίληψη της ταινίας.

«Καθώς ο πόλεμος στην Ανατολική Ουκρανία επιβαρύνει σημαντικά τις άπορες οικογένειες που ζουν κοντά στην πρώτη γραμμή του πυρός, μια μικρή ομάδα κοινωνικών λειτουργών επιδεικνύει τρομερή αποφασιστικότητα, εργαζόμενη ακατάπαυστα σ’ ένα ειδικό ορφανοτροφείο. Σκοπός της ομάδας είναι η δημιουργία ενός σχεδόν μαγικού περιβάλλοντος, στο οποίο τα παιδιά θα ζουν με ασφάλεια όσο οι κρατικές και δικαστικές αρχές αποφασίζουν το μέλλον τους και αυτό των οικογενειών τους».
Το αφιέρωμα στην Ουκρανία συνεχίζεται με τη βραβευμένη ταινία μυθοπλασίας «Ατλαντίδα», του Βαλεντίν Βασιάνοβιτς, την Τετάρτη 27 Απριλίου, ώρα 9 μμ, Cineville, αίθουσα 3.

Η περίληψη της ταινίας.

«Ανατολική Ουκρανία, έτος 2025, στον απόηχο ενός ολέθριου πολέμου. Το περιβάλλον έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, ολόκληρη η περιοχή έχει κηρυχθεί μη κατοικήσιμη και οι άνθρωποι περιφέρονται σαν στοιχειά γυρεύοντας τρόπο να νιώσουν ζωντανοί. Ο Σέργκιϊ, ένας πρώην στρατιώτης που υποφέρει από μετατραυματικό στρες, συμμετέχει σε μια εθελοντική ομάδα που ταυτοποιεί τους νεκρούς των μαζικών τάφων. Η παγωμένη φωνή του ιατροδικαστή συνυφαίνεται με την ωμότητα και την ψυχρή μουντάδα του μεταποκαλυπτικού τοπίου, σε μια δυστοπική παραβολή για την ελπίδα που φυτρώνει στα πιο ανέλπιστα μέρη και την ανθρωπιά που επιζεί κάτω απ’ τα χαλάσματα».

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στο www.arcadianscreenings.gr και στο Facebook

arcadiana screenings

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καθιερωμένη εκδήλωση «Το Κάψιμο του Ιούδα»

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων του Πάσχα θα υπάρξει μια αλλαγή σε σχέση με την καθιερωμένη πραγματοποίηση του δρώμενου « Το κάψιμο του Ιούδα».  Η εκδήλωση αυτή δε θα πραγματοποιηθεί, ως είθισται, στην Πλατεία Φιλικών «Πλατεία των Προσφύγων της Μικράς Ασίας-Γιώργος Καραγιάννης», λόγω της εκδημίας του σπουδαίου Τριπολίτη και

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής (30/4/2024)

Την Μ. Τρίτη (30/4/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές NATURA, πάρκα και άλση στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας

Ισχύει διήμερη προληπτική απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στις περιφερειακές ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας. Η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου (από 00:00  έως και 24:00 ) είναι για

20η Τακτική συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής

20Η-29-04-2024-ΟΡΘΗ-ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΛήψη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο