Δευτέρα, 5 Μαΐου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Συνελήφθη ο αντιδήμαρχος του δήμου Τρίπολης και η υπεύθυνη του καταφυγίου αδέσποτων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς:

Η Ειδική Γραμματεία έχοντας ως σκοπό την παρακολούθηση και απαρέγκλιτη εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου για την προστασία των ζώων συντροφιάς και την εξασφάλιση της ευζωίας τους, καθώς και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, με αυστηρή τήρηση των κανόνων ευζωίας, προχώρησε σήμερα σε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο καταφύγιο του Δήμου Τρίπολης. Κλήθηκε η Κτηνιατρική Υπηρεσία, η Ελληνική Αστυνομία, ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας και ο Περιφερειάρχης.

Διαπιστώθηκαν η μη τήρηση των κανόνων ευζωίας αναφορικά με έλλειψη ή ανεπάρκεια καταλυμάτων ικανών να προστατεύσουν από τις καιρικές συνθήκες, λιμνάζοντα ύδατα σε μεγάλο αριθμό κλωβών με αποτέλεσμα τα άκρα των ζώων να είναι βρεγμένα εν μέσω ψύχους, 8 εκ των 120 σκύλων βρίσκονταν σε κακή θρεπτική κατάσταση. Επιπλέον, διαπιστώθηκαν αντίστοιχες παραβάσεις της ΚΥΑ για τη λειτουργία των καταφυγίων ζώων συντροφιάς (παντελής απουσία ιστοσελίδας, μη ύπαρξη κατάλληλου εξοπλισμού για τη σίτιση, κ.ά.). Παράλληλα, εκκίνησε συνολικά έλεγχος για τα πεπραγμένα του δήμου ως προς τη διαχείριση και πρόληψη αδέσποτων ζώων, χωρίς όμως να έχει ολοκληρωθεί.

Σημειωτέον ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει χρηματοδοτηθεί με 300.000 ευρώ μέσω του Φιλόδημος ΙΙ από το Υπουργείο Εσωτερικών αμιγώς για το καταφύγιο.

Συνελήφθη ο αντιδήμαρχος του δήμου Τρίπολης και η υπεύθυνη του καταφυγίου. Δόθηκε σχετική κατάθεση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη αποτελεί την πρώτη στο πλαίσιο παρακολούθησης της χρηστής λειτουργίας των δημοτικών καταφυγίων και συνολικά της συμμόρφωσης των δήμων με τον 4830/2021. Αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες. 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη επισκέφθηκαν, την Δευτέρα 5 Μαΐου, μαθητές και μαθήτριες από το 2ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Τρίπολης, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Τους μαθητές υποδέχθηκε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για τη σημασία της συμμετοχής των

Aπόπειρες εξαπάτησης με το πρόσχημα αλλαγών στις κρατήσεις συμβάσεων μεταφοράς μαθητών

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εφιστά την προσοχή των πολιτών, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν αναφερθεί περιστατικά απόπειρας εξαπάτησης από επιτήδειους, οι οποίοι επικοινωνούν τηλεφωνικά με επαγγελματίες, επικαλούμενοι αλλαγές στις κρατήσεις συμβάσεων μεταφοράς μαθητών. Οι δράστες παρουσιάζονται ψευδώς ως υπάλληλοι ή εκπρόσωποι υπαλλήλων της Διεύθυνσης Οικονομικού της Περιφέρειας και ζητούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως τραπεζικούς κωδικούς και

ΔΗΜΟΦΙΛΗ