ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: “Άνοιξε” ο φάκελος της ΚΕΔHΤ – Όλες οι τοποθετήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το θέμα της ΚΕΔΗΤ τέθηκε επι τάπητος σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης μετά και από κοινό αίτημα των μελών της αντιπολίτευσης. Θέμα της συνεδρίασης ήταν ο «Οικονονομικός απολογισμός λειτουργίας της ΚΕΔΗΤ τουλάχιστον οικονομικών ετών 2015 και 2016», «η σημερινή πραγματική οικονομική θέση της ΚΕΔΗΤ « και «οι προοπτικές βιωσιμότητας της».

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ

Μελανή μέρα για το ΔΣ αφού αναγκαζόμαστε να φέρουμε το θέμα με αυτό τον τρόπο.

Ο κ.Κοκκινάκος – πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΗΤ – είχε ζητήσει με έγγραφο του στοιχεία, πήρε και εισαγγελική παραγγελία αλλά δεν τα πήρε ποτέ.

Πριν 22 μήνες είδαν το φως της δημοσιότητας κάποιες αναλήψεις χρημάτων και άλλα. Τότε ο κ.Ταλούμης ζήτησε τις κινήσεις των λογαριασμών αλλά δεν του δόθηκαν.

Εγώ έκανα προσφυγή με μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα.

Πολλοί από εσάς ήσασταν εδώ το 2015, όπου ακούσαμε απίθανα πράγματα όπως το ότι δεν μπορούμε να έχουμε τους λογαριασμούς γιατί υπάρχουν capital controls. Μας κορόιδευαν.

Ακολούθησε η καρατόμηση του τότε προέδρου, η νέα διοίκηση, αλλά δυστυχώς φαίνεται πως η λογική παραμένει ίδια.

Το θέμα είναι να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε τώρα για να σώσουμε την ΚΕΔΗΤ. Τα άλλα θα τα βρει η δικαιοσύνη. Ήδη μια δομή… μας άφησε χρόνους. Πρέπει να σταματήσει ο εμπαιγμός.

Αυτή τη στιγμή η επιχείρηση κινδυνεύει να κλείσει. Η επιχείρηση έχει εξαφανιστεί από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Καιρός να σοβαρευτούμε και να δούμε τι μπορεί να γίνει.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΙΟΥΜΗΣ

Εμείς έχουμε μιλήσει για ένα σκάνδαλο στην ΚΕΔΗΤ που ξεκίνησε από δημοσιεύματα πριν από περίπου δύο χρόνια. Ζητήσαμε πολλές φορές την ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης. Δυο χρόνια μετά είμαστε στο σκοτάδι και δεν ξέρουμε αν λείπουν ή όχι χρήματα και ποιοι τα έχουν – αν τα έχουν – πάρει. Είναι σαφής η ευθύνη της διοίκησης της ΚΕΔΗΤ αλλά και του Δήμου.

Έγινε προσπάθεια να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια και να μην μάθουμε τι έχει συμβεί. Δημοσιεύθηκε ότι είχαν γίνει αναλήψεις χρημάτων από τους λογαριασμούς της ΚΕΔΗΤ. Και ρωτώ κάθε πολίτη… Όλοι έχουμε ένα e – banking και βλέπουμε την κίνηση του λογαριασμού μας. Δεν νομίζω λοιπόν πως δεν μπορούσε η διοίκηση να κάνει μια εκτύπωση όλων των λογαριασμών και να δούμε τι έχει γίνει. Ακούσαμε δικαιολογίες που δεν ευσταθούσαν με σκοπό να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Ζητήσαμε να μπουν ορκωτοί λογιστές αλλά ποτέ δεν υπέγραψαν σύμβαση. Το θέμα έχει πάει στον Εισαγγελέα και το θέμα έχει πάρει τον δρόμο του. Σύντομα θα βγει το πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Αυτή τη στιγμή η επιχείρηση βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση, γιατί έχει χρέη απίστευτα, χρωστάει περίπου 100.000 ευρώ σε προμηθευτές, πάνω από 200.000 ευρώ οφειλές προς το ΙΚΑ, έχει οφειλές προς τη ΔΕΗ, έχει απλήρωτους υπαλλήλους και άλλα.

Εμείς ως παράταξη πιστεύουμε πως η λειτουργία της ΚΕΔΗΤ πρέπει να εξασφαλιστεί, γιατί προσφέρει σημαντικό έργο σε κοινωνικές δομές του Δήμου μας.

Πρέπει να δούμε πως μπορούμε να μειώσουμε δαπάνες, να συμπτύξουμε παιδικούς σταθμούς χωρίς να απολύσουμε προσωπικό, να δούμε σε ποια ευρωπαϊκά προγράμματα μπορούν να μπουν, να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα των παιδικών μας σταθμών, να φτιάξουμε πιθανόν ένα κυλικείο στα σπήλαιο του Κάψια και πολλά ακόμα.

ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΣ

Μας έχετε χορτάσει ψέματα όσον αφορά την ΚΕΔΗΤ και κινηθήκατε αδίστακτα, ξεφτιλίζοντας ανθρώπους και οικογένειες.

Έχω βγει εκτός εαυτού με αυτή την ιστορία.

Οι ορκωτοί λογιστές φεύγουν μόνο όταν δεν τους δίνονται στοιχεία.

Πιστεύω πως ξέρατε τι γινόταν με τους λογαριασμούς. Μιλάμε για τραγελαφικές καταστάσεις.

Θέλω να ξέρω τι χρήματα έχει σήμερα στο ταμείο η ΚΕΔΗΤ και τι χρωστάει.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΖΑΡΗΣ

Τη θέση μας για την ΚΕΔΗΤ την έχουμε πει πολλές φορές. Ακούμε συνέχεια αντιφατικά πράγματα και ποτέ δεν έχουμε πραγματικά στοιχεία στα χέρι μας.

Για εμάς η ΚΕΔΗΤ δεν είναι απλά μια επιχείρηση, αλλά είναι μια προσφορά στους δημότες, οι οποίοι και την πληρώνουν.

Πρεπει να είμαστε πολύ αυστηροί σε αυτούς που διαχειρίζονται την ΚΕΔΗΤ αν θέλουμε να την προστατέψουμε.

Οι υπάλληλοι που δεν πληρώνονται και συνεχίζουν να εργάζονται δεν είναι υπεράνθρωποι. Πρέπει να λήξει αυτό το θέμα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η αγωνία μας πρέπει να είναι η λειτουργία των δομών πάση θυσία. Επιτελούν κοινωνικό έργο.

Για εμάς πηγή της κακοδαιμονίας είναι ο τίτλος της επιχείρησης. Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν δημοτικές επιχειρήσεις.

Για εμάς οι δημοτικές επιχειρήσεις πρέπει να λυθούν και όλο το έργο τους να υλοποιείται από τις υπηρεσίες του Δήμου. Παράλληλα πρέπει να υπάρξει μεταφορά όλων των υπαλλήλων στο Δήμο.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Το να προσπαθούμε συνεχώς με απίστευτες δικαιολογίες να επαναφέρουμε το θέμα, για να γίνει η όποια συζήτηση εδώ, κάνει μόνο κακό στην επιχείρηση.

Είναι μια ανταγωνιστική πλέον επιχείρηση στα θέματα της πρόνοιας με τον ιδιωτικό τομέα.

Πουλάει αυτό το θέμα, γιατί έχει εργαζόμενους. Μας εγκαλούν γιατί είναι απλήρωτοι κάποιους μήνες. Τα προηγούμενα χρόνια τι γινόταν; Μήπως δεν είναι γνωστό ποια είναι η διαδικασία των χρημάτων όταν πρόκειται για αυτές τις δομές που επιδοτούνται από το κράτος; Κάποιοι όμως το λένε συνέχεια, γιατί παίζουν με τον πόνο των εργαζόμενων.

Η διοίκηση δεν έχει να κρύψει τίποτα. Όσο χρονικό διάστημα διαρκεί ο έλεγχος κρατάω κάποιες επιφυλάξεις. Δεν μπορεί στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν και δεν έχουν κλείσει να μπαίνουν σε δημόσια θέα.

Δεν παρεμβαίνουμε στον έλεγχο, αλλά από στοιχεία που μου έχει μεταφέρει η πρόεδρος, ελέγχουν διάφορα χρόνια.

Δεν μας τιμά αυτό το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Μιλάμε για μια επιχείρηση που έχει διοίκηση δική της και δικούς της λογαριασμούς.

Οι κινήσεις των λογαριασμών δεν είναι κρυφές.

Έκαναν μήνες-οσο παράδοξο και να σας φαίνεται – μήνες οι τράπεζες να μας δώσουν κινήσεις λογαριασμών

Πρεπει να διαφυλάξουμε την επιχείρηση για τον ρόλο που επιτελεί.

Από τα παραστατικά που ζητάνε οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης φαίνεται πως κοντεύουν να τελειώσουν τον έλεγχο.

Από την πλευρά του Δήμου και της διοίκησης, μετά την αλλαγή του κ.Τσούκα, δεν έχω διαπιστώσει συγκαλύψεις και κωλυσιεργίες.

Όποιο πόρισμα και αν υπάρξει θα κοινοποιηθεί αυτούσιο σε όλες τις παρατάξεις. Κρατάω επαναλαμβάνω τις όποιες επιφυλάξεις για στοιχεία για τα οποία δεν μπορώ να μιλήσω ελέυθερα, από τη στιγμή που ακόμα ο έλεγχος είναι σε εξέλιξη.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης πρότειναν να συσταθεί επιτροπή από όλες τις δημοτικές παρατάξεις και να οριστούν ορκωτοί λογιστές, μια πρόταση που θα συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στα «μπλε» το Πνευματικό Κέντρο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

Το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας φωταγωγήθηκε και έγινε μπλε, για το βράδυ της Μ. Δευτέρας 29 Απριλίου 2024, καθώς ο Δήμος Καλαμάτας ανταποκρίθηκε με χαρά στο εορταστικό κάλεσμα του Make-A-Wish Ελλάδας. Για το Make-a-Wish παγκοσμίως η 29η Απριλίου είναι μια ημερομηνία ορόσημο και γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο με ιδιαίτερο και θεαματικό τρόπο. Στην

Κώστας Τζιούμης: «Είμαστε καθημερινά δίπλα στους ανθρώπους που χρήζουν βοήθειας.»

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 29 Απριλίου 2024, συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Τρίπολης κ. Κωνσταντίνου Τζιούμη και αντιπροσωπείας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, στο Δημαρχείο Τρίπολης. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα ο Δήμος Τρίπολης διαχρονικά μέσω της λειτουργίας των κοινωνικών του υπηρεσιών, έχει υλοποιήσει κοινωνικά προγράμματα και αποδεικνύει εμπράκτως ότι βρίσκεται καθημερινά δίπλα

Καθιερωμένη εκδήλωση «Το Κάψιμο του Ιούδα»

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων του Πάσχα θα υπάρξει μια αλλαγή σε σχέση με την καθιερωμένη πραγματοποίηση του δρώμενου « Το κάψιμο του Ιούδα».  Η εκδήλωση αυτή δε θα πραγματοποιηθεί, ως είθισται, στην Πλατεία Φιλικών «Πλατεία των Προσφύγων της Μικράς Ασίας-Γιώργος Καραγιάννης», λόγω της εκδημίας του σπουδαίου Τριπολίτη και

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής (30/4/2024)

Την Μ. Τρίτη (30/4/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο