Αυτοψία Παυλή σε έργο αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης στο Ροεινό Φαλάνθου (vid,ph)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι χρηματοδοτήσεις των έργων που πρέπει να γίνουν σε ένα χωριό είναι σε συνεργασία με την Περιφέρεια

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/EjAWmeysRNw” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Αυτοψία σε ένα σημαντικό έργο που υλοποίησε στο Ροεινό της Δημοτικής Ενότητας Φαλάνθου, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Τρίπολης, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας 3 Απριλίου, ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, μαζί με τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο Γιώργο Μπένο, τον Πρόεδρο του Μεθυδρίου Γιώργο Αδαμόπουλο και τον Προϊστάμενο της ΔΕΥΑΤ Κώστα Μανδρώνη.

Η ΔΕΥΑΤ στο Ροεινό προχώρησε στην αντικατάσταση των σωλήνων από αμίαντο στο δίκτυο ύδρευσης από δύο φυσικές πηγές νερού μέχρι τη Δεξαμενή του Χωριού. Το έργο κράτησε δύο μήνες περίπου και πλέον παραδίδεται προς χρήση στους κατοίκους.

Επίσης από το Δήμο κατασκευάστηκαν και κάποια άλλα έργα, όπως ένας τοίχος αντιστήριξης στο Νεκροταφείο του χωριού και ένα έργο διευθέτησης ομβρίων υδάτων κοντά στο γήπεδο.

Ο κ.Παυλής τόνισε πως προσπαθούν με ιδία μέσα ώστε να έχουν εξοικονόμηση πόρων να κάνουν όσο περισσότερα έργα μπορούν, για να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων όλων των χωριών του δήμου, ενώ στο γενικότερο πλαίσιο ανάπτυξης σε τουριστικό επίπεδο της περιοχής σχεδιάζονται και άλλα έργα που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στον τόπο.

Τα έργα δεν θα είναι μεμονωμένα αλλά θα εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης σημείωσε πως η ΔΕΥΑΤ υλοποιεί άρτια τεχνικά έργα με λίγα χρήματα και τόνισε πως το συγκεκριμένο έργο στοίχισε περίπου 22 χιλιάδες ευρώ ενώ αν υπήρχε εργολαβία το κόστος θα ξεπερνούσε τις 100 χιλιάδες ευρώ.

Επίσης επεσήμανε πως οι χρηματοδοτήσεις των έργων στα χωριά γίνονται σε συνεννόηση με την Περιφέρεια και όπου μπορεί η Περιφέρεια, που διαθέτει περισσότερους πόρους, μετά από αιτήματα του δήμου, υλοποιεί έργα, όπως στο Ροεινό γίνεται η ανάπλαση της Πλατείας του χωριού και η αντικατάσταση της παιδικής χαράς στον ίδιο χώρο.

Ο Πρόεδρος του Χωριού Τάκης Λαμπρόπουλος ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή για τα έργα και τόνισε πως είναι σημαντικά για την περιοχή, ενώ σημείωσε πως έχουν ζητήσει και κάποιες άλλες παρεμβάσεις που ευελπιστούν να γίνουν το επόμενο διάστημα.

Για το έργο μίλησε και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Μπένος καθώς και ο εργολήπτης της ΔΕΥΑΤ Γιάννης Κωνσταντόπουλος.

drt915.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εορτασμός συστάσεως της Πρώτης Πελοποννησιακής Γερουσίας στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κωνσταντίνος Τζιούμης, το Δημοτικό Συμβούλιο, η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας και η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας, στις 26 Μαίου 2024 τους εορτασμούς των 203 ετών από της συστάσεως της Πρώτης Πελοποννησιακής Γερουσίας που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών την

Εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής για τον Ήρωα της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη

Ο Δήμαρχος Τρίπολης και ο Πρόεδρος της ΔΚ Κερασίτσας, σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής για τον Ήρωα της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη που θα πραγματοποιηθούν στην γενέτειρα του Κερασίτσα Αρκαδίας στις 26 Μαΐου 2024.  Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Τζιούμης -------------------------- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Κυριακή 26 Μαΐου 2024 Χώρος ανδριάντα Γρηγόρη Λαμπράκη Ωρα: 10.30 Επιμνημόσυνη Δέηση Ομιλία: Κωστοπούλου

Πολιτιστικός Μάϊος στο Δ.Κορινθίων με σειρά εκδηλώσεων από 24 έως 27. 05. 24

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Κορινθίων με τίτλο «Πολιτιστικός Μάϊος», για το διάστημα 24/5 έως και 27/5 έχουν προγραμματιστεί οι κάτωθι εκδηλώσεις: 1. «Διεθνής Μουσική Σύμπραξη», με τη συμμετοχή της χορωδίας νέων του Σχολείου Χορωδιακής τέχνης του Μονάχου και της νεανικής ορχήστρας του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος, την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 στις 19:00 μ.μ. στο

Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας | Δημήτρης Πτωχός: «Στεκόμαστε δίπλα με κάθε τρόπο στις άοκνες προσπάθειες των ανθρώπων της τέχνης»

«Το Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις του κόσμου ως ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τα 30 χρόνια του Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Τετάρτης 22 Μαΐου, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στην Αθήνα. Το 30ο Διεθνές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο