Η Στεμνίτσα Αρκαδίας ανάμεσα στους παραμυθένιους προορισμούς για τα Χριστούγεννα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χριστούγεννα… Στο άκουσμά τους αισθήματα ευφορίας, ανυπομονησίας και αισιοδοξίας μας κατακλύζουν. Είναι αυτή η μαγεία των ημερών σε συνδυασμό με τα εντυπωσιακά τοπία και τους στολισμούς που συνθέτουν το ξεχωριστό κλίμα των γιορτών! Και, φυσικά, η ανεξάντλητη ομορφιά της χώρας μας κρύβεται και στους χειμερινούς προορισμούς, οι οποίοι μας περιμένουν να τους ανακαλύψουμε, προκειμένου να μπούμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

1. Νυμφαίο, Φλώρινα

nymfaio

Στη σκέψη των προορισμών που έχει προικίσει η φύση με όλο της το μεγαλείο, σίγουρα, αυτό το αρχοντικό χωριό καταλαμβάνει μια θέση, όντας σκαρφαλωμένο στα 1.350 μέτρα με ένα φανταστικό σκηνικό να το «αγκαλιάζει», σαγηνεύοντας κάθε επισκέπτη. Λιθόστρωτα μονοπάτια, δάσος οξιάς, τοξωτό ξύλινο γεφυράκι, πέτρινα σπίτια και μια γραφική πλακόστρωτη πλατεία είναι μερικά μόνο από τα «διαμάντια» που κρύβει.

2. Περτούλι, Τρίκαλα

pertouli9

Ένας τόπος αλώβητος στον χρόνο, που μοιάζει σαν να έχει βγει από παραμύθι. Το τουριστικό θέρετρο των Τρικάλων, σε κοντινή απόσταση από το Χιονοδρομικό Κέντρο, θυμίζει αλπικό τοπίο, αφού μονοπωλείται από έλατα, φτάνοντας τα 1.100 μέτρα. Παραδοσιακά αρχοντικά, πέτρινες βρύσες, πλακόστρωτα ανηφορικά σοκάκια χαρακτηρίζουν το αραιοκατοικημένο σήμερα χωριό, το οποίο διατηρεί γραφική την ταυτότητά του. Aνάμεσα στο Περτούλι και στο Νεραϊδοχώρι κυλάει το Ρέμα της Μάνας, τα νερά του οποίου χύνονται στον Ασπροπόταμο. Κατηφορίζοντας προς την κάτω γειτονιά του Περτουλίου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε αυτό το ποτάμι.

3. Τσαγκαράδα, Πήλιο

tsagarada61

Εκεί όπου η φύση οργιάζει, με θέα στο Αιγαίο και πετρόχτιστο χαρακτήρα, αυτό το χωριό κόβει την ανάσα. Ακόμη και τον χειμώνα η ομορφιά του παραμένει σπάνια και ασυναγώνιστη, γεγονός που θα διαπιστώσετε κάνοντας την περιήγησή σας ανάμεσα στα αρχοντικά που διαθέτει, τα καλντερίμια και τα γραφικά μονοπατάκια. Στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής θα αντικρύσετε έναν τεράστιο πλάτανο, ένα από τα γηραιότερα δέντρα της Ευρώπης, του οποίου η ηλικία ανέρχεται στα 1000 χρόνια.

4. Στεμνίτσα, Αρκαδία

stemnitsa41

Χτισμένος στο Μαίναλο, σε ύψος 1080 μέτρων, αυτός ο παραδοσιακός οικισμός θυμίζει καμβά ζωγραφικής. Το χωριό βρίσκεται «φωλιασμένο» μέσα σε μια άγρια, παρθένα φύση, σε ένα πυκνό, καταπράσινο δάσος με έλατα, πλατάνια, καστανιές και ακακίες. Η απαράμιλλη ομορφιά του συντίθεται, μεταξύ άλλων, από τα επιβλητικά πυργόσπιτα με τοξωτά υπέρθυρα, τα πέτρινα καλντερίμια, τις καρυδιές και κερασιές, τα κεφαλόβρυσα στη σκιά αιωνόβιων πλατάνων και τη γεμάτη ζωή πλατεία. Ενώ βρίσκεστε στην περιοχή, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το φαράγγι του Λούσιου, το ελατοδάσος του Μαινάλου, τα μοναστήρια του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, την Ι.Μ. Παναγίας Φιλοσόφου και την Ι.Μ Ζωοδόχου Πηγής.

Δείτε περισσότερα στο feelhellas.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες προστασίας του υπουργείου Υγείας

Συστάσεις για την προστασία από το νέο κύμα αφρικανικής σκόνης που...

Επετειακή εκδήλωση στο Περθώρι

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Δήμος Τρίπολης και το Τοπικό Συμβούλιο Περθωρίου σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση για την επέτειο μνήμης των Περιθωριτών αγωνιστών που έπεσαν ηρωικώς μαχόμενοι την 20η Μαϊου 1825, στο Μανιάκι Μεσσηνίας, Ο Δήμαρχος Κων/νος Τζιούμης ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Κυριακή 12 Μαίου 2024 ώρα 07:00 - Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο