Συμμετοχή του ΠΙΟΠ στον Πανελλήνιο Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με τρεις ομάδες από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας

Μαϊος 27, 2022
Οι ομάδες προκρίθηκαν στον διαγωνισμό σε συνέχεια των εργαστηρίων εκπαιδευτικής ρομποτικής και STEM, που διοργανώθηκαν κατά την περίοδο 2021-2022 στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, καθώς και στον Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαΐου στην Καλαμάτα.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2021-2022, που διοργανώνεται από την WRO Hellas, την Κυριακή 29 Μαΐου, με τρεις ομάδες αποτελούμενες συνολικά από δεκατέσσερα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας.

Συγκεκριμένα, η ομάδα «Robodimitsana» θα λάβει μέρος στην κατηγορία «Ποδόσφαιρο 2Χ2», ενώ οι ομάδες «Lousios Water Power Team» και «Dimitsana Watermill» θα παρουσιάσουν τα πρωτότυπα έργα τους «Σύστημα Διαχείρισης Νερού» και «Υβριδικός Αλευρόμυλος» αντίστοιχα, στην ανοικτή κατηγορία με θέμα «Πρωτογενής Τομέας | Αγροτική Παραγωγή». Τα έργα συνδέονται άμεσα με το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης του ΠΙΟΠ και προτείνουν σύγχρονες λύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μέσω της βέλτιστης αξιοποίησης της πηγής του Αϊ-Γιάννη και της αναβάθμισης των παραδοσιακών αλευρόμυλων σε υβριδικούς.

Οι παρουσιάσεις των ομάδων είναι διαθέσιμες εδώ (Διαχείριση νερού) και εδώ (Υβριδικός αλευρόμυλος).

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, την Κυριακή 5 Ιουνίου (ώρα 11:30), τα παιδιά θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες του Μουσείου να γνωρίσουν από κοντά τα πρωτότυπα έργα, τη φιλοσοφία και τους αυτοματισμούς τους.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia