Σεμινάριο του Κέντρου Πρόληψης Αρκαδίας: «Κάπνισμα; Όχι εμείς!»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη», σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, πρόκειται να υλοποιήσει διαδικτυακό βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα: «Κάπνισμα; Όχι εμείς!».

Στόχος του είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τους στην Πρόληψη του Καπνίσματος καθώς και η εκπαίδευσή τους στο υλικό Αγωγής Υγείας «Κάπνισμα; Όχι εμείς!» ώστε να έχουν την δυνατότητα να το εφαρμόσουν στις τάξεις τους.

Πρόκειται για ένα ολιστικό, αξιόπιστο και έγκυρο πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος, εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής  Πολιτικής (ΙΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού, εκπαιδευτικούς και γονείς, ενώ παράλληλα στοχεύει στη δημιουργία μιας Πολιτικής για την πρόληψη του καπνίσματος στο σχολείο. Έχει δημιουργηθεί από τα Κέντρα Πρόληψης Β. Ελλάδος (Ελπίδα, Δίκτυο Άλφα, Πυξίδα, Σείριος, Ορφέας και Έκφραση) τον ΟΚΑΝΑ, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΠΙΨΥ-ΕΚΤΕΠΝ), την 4η Υγειονομική Περιφέρεια και το ΑΝΘ «Θεαγένειο». 

Έχει φανεί ότι η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο αποτελεί κρίσιμη περίοδο στη διαμόρφωση των αντιλήψεων και των στάσεων σχετικά με το κάπνισμα, αφού η αρνητική στάση, που έως τότε έχουν υιοθετήσει τα παιδιά, μπορεί να αμβλυνθεί και να μετατραπεί σε ανοχή του καπνίσματος από την παρέα ή ακόμα και στον πειραματισμό. Επομένως, είναι σημαντική η υλοποίηση παρεμβάσεων πρόληψης σε παιδιά Δημοτικού, προτού αποδυναμωθούν οι ισχυρές αντικαπνιστικές στάσεις που έχουν σε σχέση με το κάπνισμα. Το πρόγραμμα πρόληψης «Κάπνισμα; Όχι εμείς!» είναι αποτελεσματικό στην ενίσχυση δεξιοτήτων που συμβάλλουν στην πρόληψη του καπνίσματος, καθώς και στη διαμόρφωση αντιλήψεων και στάσεων που λειτουργούν προστατευτικά. Επιπλέον, επηρεάζει την πρόθεση για τη χρήση καπνού στο μέλλον, ωθώντας τα παιδιά να είναι πιο επιφυλακτικά ως προς αυτό. 

Το σεμινάριο θα έχει συνολική διάρκεια 12 ώρες, οι οποίες θα κατανεμηθούν σε 4 απογεύματα. 

Ημερομηνίες διεξαγωγής του σεμιναρίου: 

Τρίτη 5, Τετάρτη 6, Δευτέρα 11 και Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024.

Ώρα διεξαγωγής: 5:00 – 8:00 μμ.

Συντονίστρια του σεμιναρίου: Φωτεινή Τραχανά, Κοινωνιολόγος, Επιστημονικό Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης. 

Εκδήλωση ενδιαφέροντος στο Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας στο mail: kpnna_@otenet.gr ή στο τηλέφωνο: 2710 235243 έως και τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδήλωση με θέμα «Δημοσιογραφία και Πολίτες» στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO 2024»

Ο ενημερωτικός ιστότοπος anagnostis.org και η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος...

13-14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 – Arcadia Classic Tour 2024 με 81 Συμμετοχές

Όλα έτοιμα για την αφετηρία του 10ο Επετειακού Arcadia Classic Tour 2024, μια συνδιοργάνωση των σωματείων  Off Road Team και ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και την υποστήριξη των ΑΡ.Σ.Ο.Ε. και Ε.Λ.Ι.Α. Το αγαπημένο «μικρό» όλων, το ACT,  είναι ένα διήμερο απόδρασης με το ιστορικό όχημα, συνυφασμένο μέσα στις ορεινές διαδρομές και την ιδιαιτερότητα της Πελοποννησιακής μικρογεωγραφίας που επιτρέπει την άμεση

Πυροσβεστική: 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο (9.30μμ Παρασκευή) σε...
Μετάβαση στο περιεχόμενο