Την Πέμπτη τα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου Καλαβρύτων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανοικτή πρόσκληση στην τελετή εγκαινίων του νέου Δημαρχείου του Δήμου, τις παραμονές Χριστουγέννων, απευθύνει ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

Τα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου θα γίνουν την ερχόμενη Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, στις 12.30 μετά το μεσημέρι, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη.

«Είναι μια εκδήλωση στην οποία καλούμε τους δημότες μας να είναι παρόντες», αναφέρει ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλος, υπενθυμίζοντας ότι το νέο Δημαρχείο είναι «μια σύγχρονη δομή που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες των Υπηρεσιών του Δήμου μας, αλλά και μια δομή που ξαναδίνει υπόσταση και λειτουργική μορφή σ’ ένα εμβληματικό και ιστορικό κτίριο στο κέντρο των Καλαβρύτων».

Το οίκημα του νέου Δημαρχείου Καλαβρύτων άρχισε να ξαναλειτουργεί στα τέλη Νοεμβρίου, μετά από χρόνια προσπαθειών για την λειτουργική επανένταξη του στον κοινωνικό και πολιτιστικό ιστό της πόλης.

Να σημειωθεί δε ότι το εμβληματικό οίκημα του άλλοτε Διοικητηρίου παραχωρήθηκε στον Δήμο Καλαβρύτων το 2005 απ’ την πρώην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, ύστερα από αίτημα και συστηματική προσπάθεια της τότε δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Θανάση Παπαδόπουλου.

Ακολούθησαν η εκπόνηση μελετών για τη διαμόρφωση και ανακαίνιση του χώρου, η ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα αλλά και η μεσολάβηση της πολυετούς οικονομικής κρίσης που προκάλεσε καθυστερήσεις και εύλογες διακοπές.

Το έργο επανεντάχθηκε απ’ την προηγούμενη δημοτική αρχή Καλαβρύτων και έτσι ξανάρχισαν οι εργασίες ανακατασκευής. Οι οποίες ολοκληρώθηκαν ύστερα κι από χρηματοδότηση ύψους 611.000 ευρώ που εξασφάλισε ο Δήμος απ’ την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

«Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους όσοι, όλα αυτά τα χρόνια, από οποιαδήποτε θέση εργάστηκαν ώστε να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Τα Καλάβρυτα, όλοι οι δημότες Καλαβρύτων, έχουν πλέον ένα Δημαρχείο που τούς αξίζει. Σύγχρονο, λειτουργικό και αντάξιο της Ιστορίας μας» έχει επισημάνει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος.

Πρόσφατα, την ημέρα της 79ης επετείου του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, το Δημαρχείο Καλαβρύτων επισκέφθηκε και η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο