Πέμπτη, 1 Μαΐου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Η συνταγή της ημέρας | Εύκολη πίτσα με αραβική πίτα (vid)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αν αγαπάτε τις πίτσες τότε σίγουρα θα λατρέψετε αυτήν τη συνταγή για εύκολη πίτσα με αραβική πίτα, χειροποίητη σάλτσα ντομάτας, τυριά και αλλαντικά.

Συστατικά

Για τη σάλτσα
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκόρδο
2 ντομάτες
1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
3-4 κ.σ. νερό
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
 
Για τη σύνθεση

280 γρ. αραβικές πίτες, 4 πίτες
200 γρ. mix τυριών
6 φέτες μπέικον
6 φέτες σαλάμι αέρος
½ πράσινη πιπεριά

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη σάλτσα
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει.
  • Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι.
  • Μεταφέρουμε τις ντομάτες στο τηγάνι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Προσθέτουμε τη ρίγανη, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη,.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, πιέζουμε με το εργαλείο για τον πουρέ ή με ένα πιρούνι τις ντομάτες για να λιώσουν, και αφήνουμε για 5-6 λεπτά να εξατμιστεί όλη η υγρασία.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη σύνθεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  • Απλώνουμε τις 4 πίτες στον πάγκο εργασίας.
  • Ρίχνουμε στη μια πίτσα 50 γρ. από το mix τυριών και τοποθετούμε από πάνω τη δεύτερη πίτσα.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τις άλλες 2 πίτες.
  • Φτιάχνουμε συνολικά 2 πίτσες.
  • Τοποθετούμε σε ένα ταψί ένα φύλλο λαδόκολλας.
  • Μεταφέρουμε τις πίτσες στο ταψί, βάζουμε στην κάθε πίτσα από 1 κ.σ. γεμάτη από τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και την απλώνουμε με το κουτάλι.
  • Πασπαλίζουμε την κάθε πίτσα με 50 γρ. από το mix τυριών και τοποθετούμε από 3 φέτες μπέικον και 3 φέτες σαλάμι αέρος.
  • Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής την πιπεριά σε ροδέλες και την προσθέτουμε στην πίτσα.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 10-12 λεπτά στην πάνω σχάρα.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Tip από τον Άκη: Μπορούμε να συντηρήσουμε την υπόλοιπη σάλτσα στο ψυγείο για 3-5 μέρες.

Καλή απόλαυση!!

Περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΣΥ: Πότε ανοίγουν 530 θέσεις ειδικευμένων γιατρών – Πού θα υποβάλλονται οι αιτήσεις

Ενισχύονται τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με 530...

Από 15 Μαΐου τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ θα στέλνουν φάρμακα στο σπίτι

Την επέκταση της αναγνώρισης τίτλων ιατρικών εξειδικεύσεων Ελλήνων, και...

Καιρός: Πρωτομαγιά με ισχυρές βροχές και θυελλώδεις ανέμους

Με βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και τον υδράργυρο έως...

Πρωτομαγιά: Τι συμβολίζει το μαγιάτικο στεφάνι – Τα έθιμα στην Ελλάδα

Το μαγιάτικο στεφάνι που φτιάχνεται σε κάθε νοικοκυριό την 1η Μαίου, ημέρα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ