Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας: “Ξυπνήστε Έλληνες! Χανόμαστε…”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για την κατάργηση της προσευχής, την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, αλλά και το μήνυμα που στέλνει ο Θ.Κολοκοτρώνης από τον ουρανό σε όλους τους Έλληνες μίλησε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κατα τη διάρκεια του μνημόσυνου που τελέστηκε πριν από λίγες ημέρες για τον απελευθερωτή του γένους.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/uGb1xYZHcrw” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως κινδυνεύουμε σαν Ελλάδα να χαθούμε γιατί μας περικυκλώνουν εχθροί. Αυτούς όμως δεν τους φοβόμαστε γιατί έχουμε τα ελληνόπουλα μας με την καρδιά και τη πίστη στο Χρίστο και το φρόνημα του Κολοκοτρώνη στην ψυχή τους.

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ο εσωτερικός κίνδυνος. Οι εφιάλτες που βρίσκονται μέσα στη χώρα μας. Αυτοί που θέλουν να σβήσουν την πίστη στο Χριστό. Ήδη ανακοινώθηκε πως καταργήθηκε η προσευχή στα σχολεία.

Η εκκλησία είναι η ψυχή του λαού. Χτυπάω την καμπάνα για να ειδοποιήσω τον κόσμο και φωνάζω: Ξυπνήστε Έλληνες. Χανόμαστε! Δεν πρέπει να σιωπήσουμε. Ήρθε η ώρα για εξέγερση. Πρέπει να φωνάξουμε όλοι με μια ψυχή όπως μας φωνάζει ο Κολοκοτρώνης από τον ουρανό αυτή την ώρα «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους».

Αν προδώσουμε την πίστη μας θα μας κατακρίνουν όλες οι επόμενες γενιές. Εγώ δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό. Μπορεί να νικηθούμε καποια στιγμή, αλλά υπάρχουν και ήττες πιο ένδοξες από νίκες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:00

Πάσχα στο Λεωνίδιο 2024 – Η περιφορά των Επιταφίων στο Λεωνίδιο

Πάσχα στο Λεωνίδιο 2024 - Η περιφορά των Επιταφίων...

Αντιπυρική περίοδος και απαγορεύσεις σύμφωνα με τον «Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς»

Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος 2024 και ταυτόχρονα η έναρξη μιας σειράς μέτρων που προβλέπονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως η πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, ανάλογα με τον «Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και την πρόβλεψη κατηγορίας 3 ή 4 ή 5 (Υψηλή, Πολύ Υψηλή, Κατάσταση Συναγερμού). Το

Συνάντηση του Δημάρχου Σπάρτης, κ. Μιχάλη Βακαλόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού, κ. Γιώργο Διδασκάλου

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος συναντήθηκε σήμερα Μεγάλη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο