Αρχική24/7 Live ενημέρωσηΠερί τις 10.000 στρέμματα δάσος κάηκαν το περασμένο τριήμερο σε Αργολίδα και...

Περί τις 10.000 στρέμματα δάσος κάηκαν το περασμένο τριήμερο σε Αργολίδα και Κορινθία

Περί τις 10.000 στρέμματα δασικής έκτασης και ελαιώνων εκτιμάται ότι αποτεφρώθηκαν σε Αργολίδα και Κορινθία από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές των εν λόγω Περιφερειακών Ενοτήτων το τριήμερο 23 με 25 Ιουλίου.

Αυτό γνωστοποιείται, μεταξύ άλλων, σε ενημερωτικό σημείωμα προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα το οποίο συνέταξε για τα πιο πάνω γεγονότα ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βασίλης Χαντζής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, η κατάσταση περιγράφεται ως εξής:

 

ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

α. Το μεσημέρι της Παρασκευής 23-07-2021 (ώρα 12.42 μ.μ.) εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην αγροτοδασική περιοχή Καλεντζίου της Δημοτικής Κοινότητας Ζευγολατιού της Δημοτικής Ενότητας Βόχας του Δήμου Βέλου – Βόχας και κατευθύνθηκε προς την περιοχή Σπαθοβουνίου της Κοινότητας Κουταλά της Δ.Ε. Τενέας του Δήμου Κορινθίων και προς την Κοινότητα  Αρχαίων Κλεωνών του Δήμου Νεμέας. Το πέρασμα της φωτιάς έκαψε περίπου 2.500 στρέμματα, εκ των οποίων εκτάσεις αειφύλλων –πλατυφύλλων, σε μίξη με Χαλέπιο πεύκη καθώς και ελαιώνων.

β. Το Σάββατο 24-07-2021 (ώρα 4.53 μ.μ.), εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Ανω Αλμυρής, του Ρυτού και της Ντράσσας που υπάγονται στη Δ.Κ. Γαλατακίου, της Δ.Ε. Σαρωνικού του Δήμου Κορινθίων. Προτάθηκε η εκκένωση της περιοχής  Ντράσσας, η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Η φωτιά έκαψε περίπου 800 στρέμματα δασικής έκτασης Χαλεπίου πεύκης και ελαιώνων.

 

ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

α. Το Σάββατο 24-07-2021 (περίπου ώρα 2 μ.μ.) εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο σκουπιδότοπο της περιοχής Λυγουριό της Δ.Κ. Ασκληπιείου της Δ.Ε. Ασκληπιείου του Δήμου Επιδαύρου και έκαψε περίπου 700 στρέμματα (αειφύλλων –πλατυφύλλων και ελαιώνων).

β. Την Κυριακή 25-07-2021 (ώρα 10.30 π.μ.) εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ της Κοινότητας Αραχναίου της Δ.Ε. Μιδαίας του Δήμου Ναυπλιέων και του οικισμού Γκάτζια της Κοινότητας Αγίου Δημητρίου της Δ.Ε. Ασκληπιείου του Δήμου Επιδαύρου, η οποία έκαψε περίπου 6.000 στρέμματα δασικής έκτασης (αειφύλλων –πλατυφύλλων) καθώς και ελαιώνων.

Αμεσα, θα συγκροτηθούν τριμελείς επιτροπές καταγραφής των ζημιών και θα υποβληθούν υπομνήματα ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο