Με ανάλγητο τρόπο ο ΕΟΠΥΥ ζητά από τους εργαστηριακούς γιατρούς να αποδεχθούν το κλείσιμό τους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πριν δύο μέρες στους υπολογιστές των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών ο ΕΟΠΥΥ έστειλε ειδοποίηση με την οποία τους καλούσε να αποδεχτούν εντός τριών ημερών την κατάσταση που τους είχε στείλει με το μπουγιουρντί του clawback και rebate των ετών 2012 έως 2015. 

Ανοίγοντας ο κάθε γιατρός – διαγνωστικό κέντρο την κατάσταση έβλεπε ένα σωρό στήλες με ποσά ημερομηνίες που κατέληγαν σε μια στήλη που ονομαζόταν clawback – rebate και είχε διάφορα ποσά τυχαία και κατέληγε όλο αυτό το ΄σεντόνι’ σε ένα νταμάκι με το όνομα Υπόλοιπο Οφειλής που ανέγραφε ένα ποσό. Το νούμερο αυτό για όλους τους γιατρούς μικρούς μεγάλους ήταν τεράστιο. Όποιος λοιπόν το είδε πάθαινε το πρώτο εγκεφαλικό.
Διαβάζοντας τις οδηγίες που συνόδευε την κατάσταση καταλάβαινε ο γιατρός ότι θα πρέπει να υπογράψει μια υπεύθυνη δήλωση όπου θα αποδεχόταν το ποσό και ότι παραιτείται από κάθε ένδικο μέσο!!! δίνοντας άφεση σε όποια αυθαιρεσία του ΕΟΠΥΥ.
Τα τηλέφωνα μεταξύ γιατρών συλλόγων άναψαν και επιστρατεύτηκαν λογιστές (για όσους έχουν) να ψάχνουν τις καταστάσεις τα ποσά και να προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τα ποσά που όντως ήταν εξαιρετικά μεγάλα (ανάλογα με το μέγεθος κάθε παρόχου). …………………
read more

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους

Ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, απόψε (Παρασκευή 26/4)...

Πασχαλινό Φιλανθρωπικό Παζάρι από την Μονή Καλτεζών

Μετά χαράς ανακοινώνεται ότι η Ιερά μας Μονή θα...

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον...

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες του Πάσχα

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο