Η ΕΟΚ επικύρωσε την άνοδο της Δόξας Λευκάδας στην Α1 – Η επόμενη μέρα για Αρκαδικό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης επικύρωσε επίσημα την άνοδο της Δόξας Λευκάδας στην Α1. Τυπική διαδικασία και η επικύρωση από τον ΕΣΑΚΕ.

Μετά την απόφαση της Επιτροπής Αδειοδότησης, της οποίας τα μέλη ψήφισαν υπέρ της Δόξας με 3-2 έναντι του Ηρακλείου, η ομάδα της Λευκάδας είδε να επικυρώνεται η άνοδος στην Α1 και από την ΕΟΚ.

Πλέον, απομένει και το τυπικό «οκ» από τον ΕΣΑΚΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΚ επικύρωσε την απόφαση της πενταμελούς επιτροπής ειδικής αδειοδότησης, η οποία με ψήφους 3-2 τάχθηκε υπέρ της ανόδου της Δόξας Λευκάδας στην Α1 Ανδρών για την κάλυψη της κενής θέσης που είχε προκύψει».

Τι θα γίνει λοιπόν την επόμενη ημέρα για την ομάδα του Αρκαδικού; Το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 10 Οκτωβρίου. Σε 25 ημερολογιακές ημέρες από σήμερα, με την πρώτη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση του συλλόγου να προηγείται χρονικά πολύ νωρίτερα. Συγκεκριμένα το Σάββατο 17/09/2016 καλείται να αντιμετωπίσει εκτός έδρας την ομάδα του Αμύντα (σε 4 ημέρες από σήμερα) για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος. Η συμμετοχή για τον Αρκαδικό είναι υποχρεωτική και σύμφωνα με το άρθρο 11 της ειδικής προκήρυξης σε περίπτωσης μη συμμετοχής θα υποστεί μείωση 2 βαθμών από το αντίστοιχο πρωτάθλημα στο οποία θα αγωνιστεί την φετινή σεζόν.
Κακά τα ψέματα η επόμενη μέρα για τον Αρκαδικό μακριά από την Α1 είναι «θολή» και αβέβαιη για έναν βασικό λόγο που έχει να κάνει με τον οικονομικό προϋπολογισμό και μπάτζετ της νέας σεζόν. Η Α2 απαιτεί οικονομικά αρκετά μεγαλύτερες υποχρεώσεις αναλογικά με τα έσοδα. Χρήματα από τηλεοπτικά και κεντρικούς χορηγούς λίγκας δεν υπάρχουν και η ομάδα θα κληθεί να πατήσει στα «δικά της πόδια» τη στιγμή μάλιστα που είναι υποχρεωμένη για τη σεζόν 2016-2017 να αγωνιστεί ως ΚΑΕ.
Πραγματικά όλη η τοπική φίλαθλη κοινωνία αγωνιά για την επόμενη μέρα στον Αρκαδικό!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους

Ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, απόψε (Παρασκευή 26/4)...

Πασχαλινό Φιλανθρωπικό Παζάρι από την Μονή Καλτεζών

Μετά χαράς ανακοινώνεται ότι η Ιερά μας Μονή θα...

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον...

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες του Πάσχα

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο