Χαιρετισμοί με… εκατέρωθεν “μπηχτές” στα εγκαίνια της 47ης έκθεσης Τεγέας (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για ακόμα μια χρονιά δεν έλειψαν οι αιχμές από τους χαιρετισμούς των πολιτικών προσώπων στα εγκαίνια της 47ης Παμπελοποννησιακής έκθεσης Τεγέας.

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpnanea%2Fvideos%2F520846158247324%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true” ]

Η αλήθεια που πρέπει να λέγεται στους πολίτες, η ειλικρίνεια, τα ψέματα που τελείωσαν, οι μεγάλες κουβέντες που πρέπει να εκλείψουν και το ποιοι είναι οι «ιδιοκτήτες» της έκθεσης ήταν μερικά μόνο από τα ζητήματα που τέθηκαν επι τάπητος στις τοποθετήσεις των πολιτικών.

Κοινή παραδοχή όλων ήταν πως τη θέση των μεγάλων υποσχέσεων, πρέπει να πάρουν πια τα έργα και οι πράξεις.

Δείτε ενδεικτικά αποσπάσματα από τα όσα ανέφεραν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Παυλής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Παπαηλιού και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Τατούλης.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής  ανέφερε μεταξύ άλλων:

Η Εμποροπανήγυρη είναι από τις κορυφαίες της χώρας και οφείλουμε μαζί με όλους τους φορείς να διαφυλάξουμε τη συνέχεια και την αναβάθμιση της. Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλους τους επαγγελματίες και αυτό οφείλουμε να μην το ξεχνάμε. Η επιτυχία και η συνέχεια της είναι ευθύνη του δήμου αλλά και άλλων θεσμών και θα πάρουμε ολες εκείνες τις αποφάσεις για να γίνεται με σύγχρονους ορούς ασφάλειας, υγιεινής και διαφάνειας. Δεν μπορεί να συνεχιστεί το ίδιο καθεστώς λειτουργίας που υπάρχει εδώ.

Οχι μεγάλες κουβέντες και ιδέες από όλους. Αυτά δεν έχουν νόημα. Όσοι θέλουμε να πετύχει πρέπει να την στηρίξουμε από μηδενική βάση. Μοναδικοί ιδιοκτήτες δεν μπορούν να υπάρχουν, αν και κάποιοι συνεχίζουν να έχουν αυτή την άποψη.

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού τόνισε με τη σειρά του:

Η στροφή προς τον πρωτογενή τομέα αποτελεί προτεραιότητα για την Τεγέα με την παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, ενώ πρέπει να δοθεί και έμφαση στην ήπια τουριστική ανάπτυξη δεδομένου του ιδιαίτερου κάλλους και της παρθένας φύσης.Το αναπτυξιακό συνέδριο της Πελοποννήσου που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα δώσει το έναυσμα για να καταστεί η περιοχή μας χώρος δημιουργίας και προκοπής.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης  μεταξύ δήλωσε άλλων:

Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται, πως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. αυτά που είπαμε εμείς πέρυσι και τα υποσχεθήκαμε μάιστα δημόσια, τα κάναμε πραγματικότητα. Το πολιτικό πρόβλημα της χώρας είναι η ασυνέπεια και τα μεγάλα λόγια που λέγονται μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν κάποιους και δεν έχουν καμία σχέση με το δημόσιο συμφέρον Ο πρόεδρος του Τεγατικού στην δική του εισήγηση είπε με μεστό τρόπο το πως κινηθήκαμε φέτος και το πως θα κινηθούμε στο μέλλον.

Εδώ γίνεται μια παράφραση, ένα εγνωσμένο λάθος. Η παράδοση συνηγορεί στην άποψη ότι αυτό το πανηγύρι που γίνεται 134 χρόνια είναι ταυτισμένο με έναν από τους πρώτους συλλόγους στην χώρα μας τον Τεγεατικό σύνδεσμο και αυτό οφείλουμε όλοι να το σεβαστούμε όλοι και να μην το παραγνωρίζουμε. Όταν μιλάμε για συνεργασίες, σημαίνει ότι είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε και πως αυτό που θέλουμε να γίνει, θα πρέπει να μπορεί και πρακτικά να υλοποιηθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο