Οι επιλογές που απέμειναν στον Αλέξη Τσίπρα έπειτα από τις χθεσινές εξελίξεις στο Eurogroup

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διάφορα σενάρια εξετάζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έπειτα από τις χθεσινές εξελίξεις στο Eurogroup, όπου επιβεβαιώθηκε πως όλοι οι δανειστές πίεσαν για νομοθέτηση εκ των προτέρων μέτρων.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη, πολιτική λύση – όπως επιδιώκει η κυβέρνηση- δεν υπάρχει. Μάλιστα, αποκάλυψε πως κορυφαίος πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, διαμήνυσε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει «κόφτη» με νέα μέτρα, ενώ ανέφερε πως και μεγάλη ομάδα βουλευτών δεν δέχεται οποιαδήποτε νομοθέτηση νέων μέτρων.

Έτσι, τρεις είναι οι βασικές επιλογές που απέμειναν στον Αλέξη Τσίπρα:

  • Να τα ψηφίσει όλα τα μέτρα.
  • Να προχωρήσει σε επικοινωνιακή καταιγίδα μέχρι τον Ιούλιο – όπως εισηγείται μερίδα συνεργατών του- και να πάει μέχρι τότε χωρίς συμφωνία, να συσπειρώσει το κόμμα και από κει να δει πως θα πορευτεί.
  • Να προκηρύξει εκλογές μετά το Πάσχα.

Στις εξελίξεις, ανέφερε ο δημοσιογράφος, θα παίξει ρόλο και η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκημε την Άνγκελα Μέρκελ στις 13 Φεβρουαρίου. Όπως ανέφερε ο Τάκης Χατζής, εάν την επομένη ο κ. Μητσοτάκης ζητήσει εκλογές, τότε όλα συνηγορούν πως τα πράγματα θα οδεύσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, υπάρχει και ένα τέταρτο σενάριο, το οποίο ωστόσο δεν φαίνεται να έχει κερδίσει έδαφος. Στενοί συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που επικαλείται ο δημοσιογράφος, λένε «να τα βρούμε με τους δανειστές και να διώξουμε το ΔΝΤ», πράγμα το οποίο θεωρείται απίθανο. 

newpost.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο