Η κρίσιμη μάχη για την ουδετερότητα του διαδικτύου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι διαδικτυακοί πάροχοι των ΗΠΑ ετοιμάζονται να δώσουν τέλος στην Ουδετερότητα του Διαδικτύου και να ανατρέψουν οριστικά το πλάνο της διακυβέρνησης Ομπάμα για ένα πιο ανοικτό Ίντερνετ.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) δημοσίευσε την Τρίτη ένα πλάνο που καταργεί τους κανονισμούς που επιβάλλουν στις εταιρείες διαδικτυακής πρόσβασης να εξασφαλίζουν την ισότιμη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, με τις ίδιες ταχύτητες για όλους. Το γεγονός ότι οι πάροχοι είτε συνδέονται, είτε δραστηριοποιούνται στο κομμάτι του περιεχομένου, σε όποια μορφή και αν είναι αυτό, ενδέχεται να οδηγήσει σε πρακτικές προνομιακής μεταχείρισης. 
 
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο  πρόεδρος της FCC, Ατζίτ Πάι, «με την πρότασή μου, η διακυβέρνηση θα σταματήσει να κάνει μικροδιαχείριση του Ίντερνετ. Αντίθετα, η Επιτροπή μας θα επιβάλει τη διαφάνεια στους παρόχους και στις πρακτικές τους, έτσι ώστε οι καταναλωτές να επιλέγουν τις υπηρεσίες που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες τους». 
 
Αναμένεται το πλάνο του κ. Πάι να έχει πάρει έγκριση σε ειδική συνάντηση που θα γίνει στις 14 Δεκεμβρίου, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.  Έτσι, θα ολοκληρωθεί η οριστική «διάλυση» της πολιτικής Ομπάμα, που είχε ως στόχο την αποτροπή δημιουργίας ενός Διαδικτύου δύο ή πολλών ταχυτήτων και με πολλές διαφορετικές χρεώσεις για υπηρεσίες υψηλής ποιότητας streaming. 
 
 Σύμφωνα με εκείνους που είναι αντίθετοι στις κυοφορούμενες αλλαγές, η κατάργηση αυτών των κανόνων θα παραδώσει στους παρόχους τον έλεγχο του διαδικτύου, δημιουργώντας ένα νέο πεδίο «διαπλοκής» ανάμεσα στους παρόχους, άλλες εταιρείες, κυβερνητικούς οργανισμούς, με αντικείμενο την ταχύτητα πρόσβασης.  
 
 Υπενθυμίζεται ότι κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Ομπάμα είχε ξεκινήσει η συζήτηση για την αποδέσμευση του ICANN, του οργανισμού που διαχειρίζεται τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Διαδικτύου, από την ηγεμονία των ΗΠΑ και  την αυτονόμησή του. 

reader.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πασχαλινό Φιλανθρωπικό Παζάρι από την Μονή Καλτεζών

Μετά χαράς ανακοινώνεται ότι η Ιερά μας Μονή θα...

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον...

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες του Πάσχα

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες...

Δίκτυο Μονοπατιών Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Η παρουσίαση του Δικτύου Μονοπατιών του Δήμου μας συνεχίζεται...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο