Πρόγραμμα Επιχειρήσεων που απασχολούν εργαζόμενους με «μπλοκάκια»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 3534Β) η υπ’ αριθμ. 45857/772/04-10-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (επισυνάπτεται στην παρούσα), σχετικά με πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης 40.000 αμειβόμενων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών(μπλοκάκια), μέσω μετατροπής της σύμβασης παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας.

  Η ενίσχυση της επιχείρησης μπορεί να φτάσει μέχρι τα 350 ευρώ για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης του εργαζόμενου και για χρονικό διάστημα 12 μηνών, υπό την προϋπόθεση ότι οι συγκεκριμένες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας θα διατηρηθούν για 18 μήνες.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 3534Β) η υπ’ αριθμ. 45857/772/04-10-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (επισυνάπτεται στην παρούσα), σχετικά με πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης 40.000 αμειβόμενων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών(μπλοκάκια), μέσω μετατροπής της σύμβασης παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας.  Η ενίσχυση της επιχείρησης μπορεί να φτάσει μέχρι τα 350 ευρώ για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης του εργαζόμενου και για χρονικό διάστημα 12 μηνών, υπό την προϋπόθεση ότι οι συγκεκριμένες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας θα διατηρηθούν για 18 μήνες.

Η  σχετική πρόσκληση του προγράμματος θα δημοσιευτεί στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ και θα αναρτηθεί προσεχώς στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.  Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται και πληρούν τις προϋποθέσεις, θα πρέπει να ενεργήσουν εγκαίρως, επειδή η προθεσμία  για την υπαγωγή στο πρόγραμμα λήγει αυτόματα μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος αιτήσεων, ύστερα από την κάλυψη των προβλεπόμενων θέσεων.

Την επιχορήγηση δικαιούνται ιδιωτικές επιχειρήσεις, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα και απασχολούν αμειβόμενους εργαζόμενους με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών.

Εξαιρούνται του προγράμματος, μεταξύ άλλων, επιχειρήσεις για τις οποίες εκκρεμεί ανάκτηση προηγούμενων κρατικών ενισχύσεων, νυχτερινά κέντρα, εποχικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις που η έδρα είναι η οικία του εργοδότη κ.α.

Δίνεται όμως η δυνατότητα αν το αντικείμενο εργασιών μιας επιχείρησης είναι σύνθετο και το ένα από τα αντικείμενα εξαιρείται του προγράμματος, η επιχείρηση  να ενταχθεί αν δεν πρόκειται να απασχολήσει το επιχορηγούμενο άτομο στο εξαιρούμενο αντικείμενο εργασιών, υποβάλλοντας σχετική  Υπεύθυνη Δήλωση.

Το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται στο ποσό που αντιστοιχεί στις μηνιαίες εργοδοτικές εισφορές για διάστημα δώδεκα (12) μηνών καθώς και των αναλογούντων εργοδοτικών εισφορών των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας, με ανώτατο όριο τα 350 ευρώ για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης και για το Δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας ανώτατο όριο τα 175 ευρώ.

Συνημμένα θα βρείτε το ΦΕΚ 3534Β

Αρχεία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο