Παπαδημητρίου:”Εντός του 2018 θα δοθεί ένα ποσό για την αποκατάσταση πολλών δρόμων στην Τρίπολη”(video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με αφορμή την ολοκλήρωση του ενός χρόνου θητεία του,ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος – Πρασίνου και Καθαριότητας κ. Σωτήρης Παπαδημητρίου έθιξε θέματα που αφορούσαν την καθαριότητα,τις λακκούβες καθώς και την κατάσταση που επικρατεί στον Άγιο Βλάση.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/jjG1i-aqo08″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Αρχικά όσον αφορά το πρόβλημα των σκουπιδιών που υπάρχει στην Πλατεία Πετρινού ανέφερε πως  οι κάδοι δεν είναι γεμάτοι καθώς το 1/3 των κάδων είναι άδειο και το πρόβλημα που αντικρίζουμε τα βράδια οφείλεται στην ασυνέπεια και στην μη τήρηση των κανόνων από τους πολίτες της πόλης μας. Όμως όπως τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου το φαινόμενο αυτό διαρκεί μόνο λίγες ώρες διότι το πρωί όλα είναι καθαρά και αυτό οφείλεται στην ταχύτητα του τμήματος καθαριότητας ,η οποία είναι τέτοια που δεν επιτρέπει την εξάπλωση αυτού του φαινομένου.Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε πως είναι στην ευχάριστη θέση να φέρουν έναν κανονισμό καθαριότητας ο οποίος θα επιβάλλει πρόστιμα σε τέτοια θέματα που δεν συνάδουν με την νοοτροπία της πόλης μας.

Ο κανονισμός καθαριότητας θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τα μέσα του Νοεμβρίου και στην συνέχεια θα προχωρήσει προς ψήφιση από την Ποιότητα Ζωής στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.

Στην συνέχεια ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στο θέμα των λακκούβων επισημαίνοντας πως ήδη συνεργάτες ιδιώτες έχουν αναλάβει εργολαβίες για την επούλωση των λακκουβών και σε μεγάλο ποσοστό των χωριών έχουν καλυφθεί.Όσον αφορά την πόλη της Τρίπολης ανέφερε πως υπάρχει σοβαρό θέμα διότι πέρα από τα συνεργεία του Δήμου που έχουν την αρμοδιότητα επούλωση των λακκούβων υπάρχουν και άλλοι οργανισμοί τηλεπικοινωνιών  και επιδεινώνεται το πρόβλημα. Ωστόσο τόνισε πως η επούλωση των λακκούβων δεν είναι η οριστική λύση για το πρόβλημα αυτό.Παράλληλα ο κ. Παπαδημητρίου ανακοίνωσε πως υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο ποσό και θα τρέξει εντός του 2018 και με αυτό το ποσό θα γίνει αλλαγή ασφαλτοτάπητα και θα αποκατασταθούν πάρα πολλοί δρόμοι. Ωστόσο θα υπάρξει και άλλο ένα κομμάτι ξεχωριστής χρηματοδότησης το οποίο θα αφορά την συσσώρευση των πόλεων.

Κλείνοντας ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην χωματερή του Αγίου Βλάση και όπως τόνισε πέρασε μια εργασία η οικονομική υπηρεσία του Δήμου η οποία είναι για κάποιες εργασίες που δεν έχουν να κάνουν με τα σκουπίδια αλλά με τον δρόμο διότι ενόψει χειμώνα και βροχοπτώσεων ο δρόμος πρέπει να γίνει πιο σταθερός. Από εκεί και πέρα είναι εντός του νταμαριού ,υπάρχει συμφόρηση αλλά ακόμα υπάρχει χώρος όπως επεσήμανε ο κ. Παπαδημητρίου και δεν υπάρχει σκέψη να βγουν από τον προκαθορισμένο χώρο  καθώς για τα απορρίμματα έχει δοθεί παράταση να μείνουν στον Άγιο Βλάση μέχρι τέλος Απριλίου του 2018.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τουρισμός για όλους: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν διαμονή – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οι «τυχεροί» που κληρώθηκαν στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»...

POS και ταμειακές: Μέχρι πότε μπορεί να γίνει η διασύνδεση – Ποιους αφορά

Προθεσμία μέχρι τις 10 Ιουνίου έχουν για να διασυνδέσουν...

e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές που θα γίνουν από 8 έως 10 Μαΐου

Πληρωμές κατά την περίοδο 8 έως 10 Μαΐου, ύψους...

Καιρός: Συννεφιά με υψηλές θερμοκρασίες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού καθώς σήμερα Τετάρτη (8/5)...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο