Πραγματοποιήθηκε το 1ο Αντάμωμα Αυτόχθονων Αρκάδων (video – pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πραγματοποιήθηκε το 1ο Αντάμωμα Αυτόχθονων Αρκάδων κοντά στο Λιμποβίσι το χωριό του Κολοκοτρώνη στην θέση Λιβάδι.

Έχοντας μεγαλώσει μέσα στην καρδιά της Αρκαδίας και το όρος Μαίναλον, το βουνό του Θεού Δία, του Θεού Πάνα, των Προσέλληνων, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και όλων των άλλων ηρώων και ιστορικών προσώπων που γνωρίζουμε μέσα από μύθους και γεγονότα νιώθω μέσα μου τεράστια ευγνωμοσύνη για όλα αυτά που έχω κερδίσει ως άνθρωπος απο αυτό τον τόπο και αυτούς τους ανθρώπους που ήταν, είναι και θα συνεχίσουν να είναι για πάντα εκεί. Τους βλέπεις να έχουν μια υπερηφάνεια για τον τόπο τους, κάτι το μερακλίδικο όπως λένε . Αυτοί οι άνθρωποι διατηρούν μέσα από τις δουλειές τους ζωντανή την ιστορία και τον χαρακτήρα της περιοχής και συγχρόνως είναι και οι φρουροί του τόπου αυτού είτε ως ποιμένες ,είτε ως υλοτόμοι ή κάνοντας διάφορα άλλα παραδοσιακά επαγγέλματα διατηρώντας εικόνες και στοιχεία διαχρονικά αναλλοίωτα στον χρόνο. Μόνο όσοι έχουν μεγαλώσει έτσι και εκεί μπορούν να καταλάβουν τι εννοώ.
Αυτός ο τόπος πέρα από την ιστορία του έχει και κάτι το θεϊκό, μία τρομερή ενέργεια που την νιώθεις και την εισπνέεις όσο είσαι εκεί γεμίζοντας τα πνευμόνια σου και την καρδιά σου με κάτι που δεν περιγράφεται με λόγια.
Έτσι νιώθοντας όλη αυτήν την ευγνωμοσύνη και έχοντας όλα αυτά στο νου εδώ και πάρα πολλά χρόνια και χωρίς ποτέ να ξεχνώ με την πρώτη ευκαιρία να επισκέπτομαι αυτά τα μέρη μεγάλωνε μέσα μου η επιθυμία να κάνω κάτι για αυτό τον μαγικό βουνό . Κάτι που να αναδεικνύει και να μεταδίδει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά σε Αρκάδες και μη.
Μετά από συζητήσεις με φίλους με καταγωγή από εκεί όπως τον Γεώργιος Πραχαλιάς τον Γιώργος Θεοδωρακόπουλος και τον Κοτταρίνο Δημήτριο ( Αθηνά Κοτταρίνου) κατέληξα ότι πρέπει να κάνουμε για αρχή ένα αντάμωμα , το 1ο Αντάμωμα Αυτόχθονων Αρκάδων. Βλέποντας την ανταπόκριση που θα έχει στο μέλλον να γίνεται κάθε χρόνο σε πολύ μεγαλύτερη βάση και με ευρεία γκάμα Αρκαδικών αξιών και δρώμενων. Για αυτή την φορά επιλέχθηκε ένα μέρος μέσα στα έλατα, κοντά στο Λιμποβίσι και το χωριό του Κολοκοτρώνη στην θέση Λιβάδι , για ένα γλέντι που θα έχει φίλους από τα παλιά, συγγενείς απο εκεί και εκλεκτούς καλεσμένους. Έτσι και ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018. Είχαμε την τιμή να έχουμε στην παρέα μας μετά από πρόσκληση τον Δήμαρχο Τρίπολης τον κύριο Παυλή Δημήτριο, τον Πρόεδρο της Τρίπολης τον κύριο Θεοδωρακόπουλο Γιώργο, τον Πρόεδρο των Ιχθυοπωλών Αττικής τον κύριο Κακούρη Θεόδωρο και μια παρέα 30 ατόμων όλοι Αρκάδες ζήσαμε υπέροχες στιγμές μιας και γλεντήσαμε παραδοσιακά, τραγουδήσαμε, χορέψαμε και γευτήκαμε παραδοσιακές Αρκαδικές συνταγές. Η μέρα έκλεισε με μία υπόσχεση, του χρόνου να πραγματοποιηθεί στα ίδια μέρη και με την αρωγή του Δήμου Τρίπολης το 2ο Αντάμωμα Αυτόχθονων Αρκάδων κάπου στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου σε μεγαλύτερη έκταση και δράσεις. Σκοπός μας είναι να καθιερωθεί ως θεσμός του Καλοκαιριού και κάθε χρόνο να γίνεται σε διαφορετική τοποθεσία στο όρος Μαίναλον.
Νομίζω ότι με την βοήθεια κυρίως του Δήμου Τρίπολης και όλων των φίλων, συλλόγων και φορέων θα τα καταφέρουμε!

Σας ευχαριστώ και σας ευγνωμονώ απο καρδιά όλους για τις υπέροχες στιγμές .
Με τιμή
Θεοδόσης Γεωργουλόπουλος
ΈΤ IN ARKADIA EGO !

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους

Ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, απόψε (Παρασκευή 26/4)...

Πασχαλινό Φιλανθρωπικό Παζάρι από την Μονή Καλτεζών

Μετά χαράς ανακοινώνεται ότι η Ιερά μας Μονή θα...

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον...

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες του Πάσχα

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο