Αρκαδική παρουσία στο Cosmos Fm New York

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακούστε την συνέντευξή της κα. Εύης Τατούλη στο Cosmos Fm New York και στους δημοσιογράφους Πάνο Σατζόγλου και Δημήτρη Φίλιο. 

Μερικά σημεία-κλειδιά της συνέντευξή της.

-Στην Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό να αλλάξουν οι πολιτικοί την άποψη που έχουν οι πολίτες για το τι σημαίνει πολιτική. Πολλές φορές λέμε κατεβαίνω στην πολιτική. Τι σημαίνει κατεβαίνω στην πολιτική; Δεν πάω στην πολιτική για να ανέβω σε κοινωνική καταξίωση και αξίωμα. Κατεβαίνω στους πολίτες, πάω στα χωριά, αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα και προσπαθώ να τα λύσω. Για μας που ζούμε στην Ελλάδα, αναρωτιόμαστε και ποιος είναι ο ρόλος του Βουλευτή σήμερα; Να πηγαίνει στη Βουλή να ψηφίζει; Όχι δεν είναι αυτός. Ο κάθε Βουλευτής εκλέγεται από συγκεκριμένους πολίτες και για άλλο χώρο, που είναι η εκλογική του περιφέρεια. Και πραγματικά περπατώντας τα 265 χωριά της Αρκαδίας, βρήκα έναν εξαιρετικό τρόπο να προσφέρω και εγώ από την πλευρά μου. Ασφαλώς η πολιτική είναι η προτεραιότητά μου και ασφαλώς η παράταξη της ΝΔ είναι αυτή που θεωρώ ότι μπορεί να δώσει διέξοδο στα πολύ σημαντικά μας προβλήματα.
-Θέλω να σχολιάσω τον ρόλο της ομογένειας. Στην Ελλάδα κλαίνε πολύ συχνά οι πολιτικοί μας σχετικά με το λεγόμενο brain drain, ότι όλοι μας οι νέοι φεύγουν και τι θα κάνουμε χωρίς αυτούς. Πραγματικά πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό έχει ένα βαθμό αλήθειας, αλλά οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να αντιληφθούν ότι Έλληνες δεν είναι μόνο όσοι βρίσκονται στα στενά χαρακώματα της χώρας. Οι Έλληνες υπάρχουν παντού και δεν είμαστε μία μικρή χώρα, είμαστε μία μεγάλη χώρα που ζει παντού στον κόσμο. Και αυτή τους την έγνοια οι Έλληνες ομογενείς θα πρέπει να μπορούν να την αποδεικνύουν στην πράξη με δύο τρόπους έχοντας υποχρεώσεις στην πατρίδα αλλά και η πατρίδα να μπορεί να τους δίνει το δικαίωμα να αποφασίζουν για το που πάει αυτή η χώρα. Να μπορεί ο Έλληνας να ψηφίζει, όπου και αν κατοικεί, αυτό πρέπει να το εξετάσουμε σοβαρά. Γιατί αλλιώς έχουμε καταδικάσει την Ελλάδα να είναι μία χώρα γερασμένη, να ζει σε συγκεκριμένα σύνορα, ενώ η Ελλάδα είναι μία δύναμη παγκόσμια.
-Η Αρκαδία είναι κάτι περισσότερο από ένας τόπος. Είναι μία ιδεολογία. Είναι ο γνωστός αρκαδισμός, ο οποίος ουσιαστικά αποτέλεσε την απαρχή της Αναγέννησης για όλη την Ευρώπη και ουσιαστικά είναι ο τόπος που εξασφαλίζει την ευτυχία στον άνθρωπο. Και ποια είναι αυτή η ευτυχία; Η συνεχής αλληλεπίδρασή του με την φύση και το φυσικό περιβάλλον. Θέλω να καλέσω όλους τους ακροατές σας να βρεθούν στην Αρκαδία για εκείνους που είναι οι πιο δραστήριοι να περιπλανηθούν στα Αναρριχητικά Πάρκα του Λεωνιδίου, να καταδυθούν στο καινούργιο Καταδυτικό Πάρκο του Τυρού, να απολαύσουν ένα υπερσύγχρονο λιμάνι όπως αυτό που έφτιαξε η Περιφέρεια Πελοποννήσου για το Άστρος, να κάνουν ωραίους περιπάτους στα μονοπάτια του Μαινάλου και του Πάρνωνα, απολαμβάνοντας εξαιρετικού επιπέδου γαστρονομικές συνταγές όπως μόνοι οι γυναίκες και οι άντρες της Αρκαδίας μπορούν να προσφέρουν, να περιπλανηθούν στα αμπέλια του μοσχοφίλερου, στην ευρύτερη περιοχή της Μαντινείας και να γευτούν αυτό το υπέροχο κρασί και ασφαλώς να αναζητήσουν την απεριόριστη ιστορική γνώση που προσφέρει αυτή η περιοχή από το αρχαίο Θέατρο της Μεγαλόπολης ως το αρχαίο θέατρο του Ορχομενού και ασφαλώς να δούνε μία καινούργια Τρίπολη, μία νέα πόλη η οποία ξεδιπλώνει πολλές χάρες και υπέροχα κτήρια του Μεσοπολέμου.

https://soundcloud.com/cosmos-fm-new-york/vnlsskdvo2t0

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο