Μεθέορτος εσπερινός στον Ι. Ν. Αγίας Βαρβάρας Τρίπολης (pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα το απόγευμα ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Βαρβάρας και του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού καθώς και το Ιερό Λείψανο της Αγίας, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Τρίπολη.

Του Εσπερινού και της Λιτανείας προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας Πανασιολ. Αρχιμ. π. Θεόκλητος Ντούλιας, ο οποίος κήρυξε και το Θείο λόγο. Κατά την ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα αναφέρθηκε στην προσωπικότητα της Αγίας καθώς επίσης έκανε λόγο και για την πίστη της σχετικά με την πίστη που έχουμε σήμερα εμείς.

Παρά την κακοκαιρία, πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία πέριξ του Ιερού Ναού, της οποίας προπορευόταν η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Τρίπολης και ακολουθούσαν η Ιερά Εικόνα της Αγίας Βαρβάρας και του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού καθώς και το Ιερό Λείψανο της Αγίας και πλήθος πιστών.

Τέλος ο προϊστάμενος του Ι. Ναού Αρχιμ. π. Ιουστίνος Τσαγκούρης ευχαρίστησε τον π. Θεόκλητο και τους λοιπούς κληρικούς που παρευρέθηκαν σήμερα εκεί καθώς και όλους όσους κοπιάσανε για την πανήγυρη του Ναού και ευχήθηκε σε όλους η χάρις του Θεού δια πρεσβειών της Αγίας Βαρβάρας να τους προστατεύει.

Να σημειωθεί ότι μετά την λιτανεία τελέσθηκε Παράκληση προς της Αγία Βαρβάρα.

{gallery}Agia_barbara_esperinos{/gallery}

arxon.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην Κορώνη για τον εορτασμό της Παναγίας Ελεήστριας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Την προστάτιδά της Παναγία Ελεήστρια γιόρτασε με λαμπρότητα η Κορώνη, την Παρασκευή 10 Μαΐου, γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από κληρικούς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Κορώνης. Πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, συμμετείχαν στη λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας

Η Δημοτική Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου Στην 198η Επέτειο Της Μάχης Του Ντολμά Στο Αιτωλικό

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ξυλοκάστρου : Παρά τον βροχερό καιρό, με λαμπρότητα συμμετείχε η Δημοτική Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στις Εορτές για την 198η Επέτειο της Μάχης του Ντολμά στο Αιτωλικό, στην πρωινή πομπή, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024. Από την Μπάντα ακούστηκαν το Θρησκευτικό Εμβατήριο "Άγιος Μηνάς" του

Ο Δήμος Τρίπολης στηρίζει έμπρακτα δράσεις ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό

Μία ημερίδα, με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό, θα οργανωθεί την Πέμπτη 16/5/2024, στις 9.30 το πρωί, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο από τον Δήμο Τρίπολης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας. Για το λόγο αυτό παραχωρήθηκε κοινή συνέντευξη τύπου από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Δημήτρη Μακαρούνη και τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Βέρρο. Ο κ. Μακαρούνης ευχαρίστησε τον κ.

Ανακοίνωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Δήμος Τρίπολης και η Διεύθυνση Οικονομικής Υπηρεσίας, ενημερώνει τους προμηθευτές του Δήμου, ότι σήμερα Παρασκευή 10/5/2024 έγινε προσπάθεια εξαπάτησης από επιτήδειους, οι οποίοι έστειλαν ηλεκτρονικό μήνυμα στους προμηθευτές του Δήμου, προφασιζόμενοι ότι άλλαξε ο τρόπος πληρωμής τους από το Δήμο και πρέπει ν΄ ακολουθήσουν τη διαδικασία που αναγράφεται στο επισυναπτόμενο link. Παρακαλούνται όσοι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο