Ειλεός, απόφραξη του εντέρου, κατάσταση για επείγουσα αντιμετώπιση. Αιτίες, θεραπεία και συμβουλές πρόληψης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η πάθηση αυτή ορίζεται ως η αδυναμία προώθησης του εντερικού περιεχομένου.

Η πλήρης και επίμονη διακοπή της φυσιολογικής προώθησης των αερίων και κοπράνων σε περιοχή του εντέρου προσδιορίζει την έννοια της εντερικής αποφράξεως. Μπορεί να αφορά συνήθως το λεπτό έντερο ( ειλεός λεπτού εντέρου), ή σπανιότερα το παχύ έντερο (ειλεός παχέως εντέρου).

Η εντερική απόφραξη ή ειλεός ανήκει στις ιδιαίτερα επείγουσες καταστάσεις της γαστρεντερολογίας, κυρίως από την άποψη της γρήγορης και σωστής διάγνωσης καθώς και από την επιλογή της αποτελεσματικής θεραπείας.

Διακρίνεται σε δύο κατηγορίες από πλευράς αιτιολoγίας: μηχανικός ειλεός (όταν οφείλεται σε απόφραξη από κάποιο μηχανικό εμπόδιο), και παραλυτικός ειλεός (όταν οφείλεται σε παράλυση των μυικών ινών του εντέρου), που προκαλούν τα ψυχιατρικά φάρμακα, η ακινησία και τραύματα με κακώσεις νεύρων (που είναι υπεύθυνα για την κίνηση του εντέρου). ………………..

read more

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κώστας Τζιούμης: «ΜΑΖΙ με τον Αστέρα μας, στηρίζουμε τους ευάλωτους συνδημότες μας»

Σε κοινή συνέντευξη τύπου προχώρησαν, την Μεγάλη Τρίτη (30/4/2024), ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας κ. Γιώργος Μποροβήλος.Αφορμή ήταν μία κοινωνική προσφορά της ΠΑΕ Αστέρας με 100 δωροεπιταγές (αξίας 100 ευρώ έκαστη) οι οποίες θα δοθούν σε ευάλωτες συμπολίτες μας που θα επιλεγούν με κριτήρια που θα καθορίσει η

Λειτουργία των Κ.Ε.Π. τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Ανακοινώνεται ότι τα Κέντρα Εξυπηρέτηση Πολιτών του Δήμου Καλαμάτας τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 θα λειτουργήσουν από τις 08:00 έως τις 13:00.

Ανακοίνωση

Στην Τρίπολη, όπως κάθε χρόνο, θα λειτουργούν δύο ψησταριές στην Πλατεία Άρεως και στον Συνοικισμό Κολοκοτρώνη, όπου ο Δήμος θα έχει τη δυνατότητα να ψήσει δωρεάν τα αρνιά όσων δημοτών μας το επιθυμούν.  Όποιος δημότης, λοιπόν, επιθυμεί ν΄ αναλάβει το ψήσιμο του πασχαλινού του οβελία ο Δήμος, παρακαλείται όπως αφήσει το αρνί του στο κατάστημα

Σημαντική Ανακοίνωση | Τμήμα Καθαριότητας – Ανακύκλωσης – Περιβάλλοντος – Πρασίνου

Ενόψει της εορταστικής περιόδου που διανύουμε, σας γνωστοποιούμε ότι, απαγορεύεται αυστηρά η εναπόθεση κλαδεμάτων και ογκωδών αντικειμένων σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου μας. Η απαγόρευση ισχύει από την Τετάρτη 1 Μαΐου 2024 έως και την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο