Κινητοποίηση Μαλακών Μορίων με Ειδικό Εξοπλισμό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Οκτωβρίου του 2015 πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1ο Βασικό Σεμινάριο Κινητοποίησης Μαλακών Μορίων με Ειδικό Εξοπλισμό. Το Σεμινάριο οργανώθηκε από την ΙΑSTM.GR και διεξήχθει στο Κέντρο Physiopolis στην Αθήνα. Κύριος Κλινικός Εκπαιδευτής του σεμιναρίου ήταν ο Μυλωνάς Κωνσταντίνος.

Η αποτελεσματική αυτή μέθοδος εφαρμόζεται σε μυοσκελετικές παθήσεις, αθλητικές κακώσεις, νευρολογικές διαταραχές και τα αποτελέσματά της είναι άμεσα. Στοχεύει στην βελτιώση των διαγνωστικών ικανότητων του φυσικοθεραπευτή καθώς ενισχύουν την αίσθηση και αντίληψη των μυοπεριτονιακών συμφύσεων και σκληρύνσεων, προάγουν την κινητοποίηση-μείωση οιδημάτων-αιματωμάτων, την ευθυγράμμιση των τραυματισμένων ινών, την μείωση εναπόθεσης ουλώδους ιστού, την λύση των συμφύσεων, την αύξηση της ελαστικότητας, την απενεργοποίηση των σημείων πυροδότησης πόνου, την μυοπυρετονιακή απελευθέρωση-χαλάρωση, τον ερεθισμό και την ενεργοποίηση των νευρικών ιστών. Οι τεχνικές περιλαμβάνουν τη χρήση ανοξείδωτων ατσαλένιων εργαλείων που είναι σχεδιασμένα κατά τέτοιο τρόπο (με κοίλα και κυρτά τμήματα) ώστε να προσαρμόζονται στους διάφορους ιστούς, τα σχήματα και τις καμπύλες του σώματος.

Τέλος, θα πρέπει να τονίσω ότι οι εκπαιδευτές του σεμιναρίου ήταν κατανοητοί, φιλικοί, ευγενέστατοι και πρόθυμοι να επιλύσουν τυχόν απορίες μας. Επιπλέον συγχαίρω τον κ. Μυλωνά Κωνσταντίνο για την επιτυχημένη οργάνωση του σεμιναρίου.
Προσωπικά θέλω να συγχαρώ θερμά τον σπουδαίο και αξιόπιστο Φυσικοθεραπευτή Δρ. Φουσέκη Κωνσταντίνο για τίς πρωτοβουλίες του στις νέες μεθόδους αποκατάστασης μυσκελετικών και νευρολογικών παθήσεων, να τον ευχαριστήσω που μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι από τις πρώτες φυσικοθεραπεύτριες στην Αρκαδία που θα εφαρμόσει την αποτελεσματική αυτή μέθοδο και εύχομαι να συνεχίσει να μας εκπαιδεύει σε νέες μεθόδους προσφέροντας στον κλάδο της φυσικοθεραπείας όπου τον έχει τόσο πολύ ανάγκη.


Εικόνα: Στιγμιότυπα από το 1ο Σεμινάριο κινητοποίησης μαλακών μορίων στην Ελλάδα.

Επιμέλεια άρθρου: Βενετία Χαραλαμποπούλου- Κλινική Φυσικοθεραπεύτρια, Ειδικός Μαλακών Μορίων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο