Yπογραφή σύμβασης για τον ηλεκτροφωτισμό της επαρχιακής οδού Πορτοχέλι Κόστα στην Ερμιονίδα, προϋπολογισμού 550.000 ευρώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου ηλεκτροφωτισμού της επαρχιακής οδού Πορτοχέλι – Κόστα προχώρησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενισχύοντας ουσιαστικά την οδική ασφάλεια σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους άξονες της Ερμιονίδας, με έντονη τουριστική και αναπτυξιακή σημασία.

Η σύμβαση, συνολικού προϋπολογισμού 550.000 ευρώ, υπεγράφη τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου 2026, στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, από τον Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Σιδέρη, παρουσία του Προέδρου του Αναπτυξιακού Οργανισμού Πελοποννήσου Δημητρίου Σχοινοχωρίτη και του Περιφερειακού Συμβούλου Ιωάννη Μπούνου, και αφορά το έργο «Ηλεκτροφωτισμός της υπ’ αριθμ. 8 επαρχιακής οδού (τμήμα Πορτοχέλι – Κόστα)».

Το έργο χρηματοδοτείται από το «ΠΑΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου 2021–2025» και εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο πλέγμα παρεμβάσεων για την αναβάθμιση των υποδομών και της οδικής ασφάλειας στην Πελοπόννησο.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, δήλωσε:

«Η οδική ασφάλεια αποτελεί σταθερή προτεραιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Με παρεμβάσεις ουσίας, όπως ο ηλεκτροφωτισμός στον άξονα Πορτοχέλι – Κόστα, απαντάμε σε πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και ενισχύουμε κρίσιμες υποδομές με αναπτυξιακό αποτύπωμα».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αργολίδας, Βασίλης Σιδέρης, ανέφερε:

«Η εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτροφωτισμού στον άξονα Πορτοχέλι – Κόστα ενισχύει καθοριστικά την οδική ασφάλεια, ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζει την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών. Πρόκειται για μια στοχευμένη και ουσιαστική παρέμβαση, που ενισχύει τη λειτουργικότητα της περιοχής και αναδεικνύει έναν κομβικό σύνδεσμο με υψηλή τουριστική και αναπτυξιακή σημασία, ως πύλη πρόσβασης προς τις Σπέτσες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έγκριση δημοπράτησης έργου 5,45 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της διάβρωσης του Πεταλιδίου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σημαντική παρέμβαση για την προστασία της ακτογραμμής στο Πεταλίδι Μεσσηνίας δρομολογεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά την έγκριση από την Περιφερειακή Επιτροπή της δημοπράτησης του έργου για την αντιμετώπιση των φαινομένων διάβρωσης, συνολικού προϋπολογισμού 5.450.000 ευρώ. Το έργο «Έργα αντιμετώπισης των φαινομένων διάβρωσης στην ακτογραμμή Πεταλιδίου Μεσσηνίας» αποτελεί μια κρίσιμη παρέμβαση για τη θωράκιση της παράκτιας

Ανακοίνωση για το ΔΑΚ Τρίπολης

Σας ενημερώνουμε ότι το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης θα παραμείνει κλειστό από τη Μεγάλη Παρασκευή 10/04/2026 έως και τη Δευτέρα του Πάσχα 13/04/2026. Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΤΑΘΟΥΛΗ ΘΕΟΔΩΡΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΙΟΥΜΗΣ

Εκτίμηση κόστους πασχαλινού τραπεζιού 2026

Το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝ.ΕΜ.Υ. της ΕΣΕΕ), εκτίμησε και το 2026 το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού.

Τρίπολη | Δράση ευαισθητοποίησης για την ασφαλή οδήγηση και τις επιπτώσεις του αλκοόλ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας και στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης και προαγωγής της υγείας του πληθυσμού, διοργανώνει δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με θέμα την ασφαλή οδήγηση και τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ στην οδηγική συμπεριφορά και την οδική ασφάλεια. Η δράση θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Τετάρτη 08

ΔΗΜΟΦΙΛΗ