Ανέγερση νέου κτιρίου για το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας – Εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος» 2021-2027», με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού,  το σημαντικό έργο «Ανέγερση νέου κτιρίου για τη στέγαση του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας», προϋπολογισμού 5.330.458,28 € με συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που έρχεται να ικανοποιήσει ένα όραμα ετών, ενισχύοντας τις δομές ειδικής αγωγής στην περιοχή μας. Για το σκοπό αυτό η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα των οικογενειών με παιδιά με αναπηρία, είχε προχώρησε τα τελευταία χρόνια στη σύνταξη πλήρους τεχνικής μελέτης του έργου, στην εξασφάλιση χωροθέτησης και ωρίμανσης των διαδικασιών, ενώ στο πλαίσιο της διεκδίκηση χρηματοδότησης από κάθε διαθέσιμο φορέα, ο Δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, και προκειμένου το έργο να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, είχε προβεί στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης, βάσει της οποίας η Περιφέρεια θα αναλάμβανε την εκτέλεση του έργου, με σεβασμό στον σχεδιασμό και τις ανάγκες που κατέγραψε ο Δήμος Καλαμάτας.

Όπως τονίζεται εκ μέρους της Περιφέρεις Πελοποννήσου, συνολικά για τα έργα σχολικής στέγης που εξασφάλισαν χρηματοδότηση,  πρόκειται για παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν ουσιαστικά την εκπαιδευτική υποδομή, με κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων, ειδικών σχολείων και νηπιαγωγείων, σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας, προσβασιμότητας και ενεργειακής απόδοσης.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός ανέφερε: «Με σχέδιο και συνεργασία, κλείνουμε ανοιχτά κεφάλαια δεκαετιών και προχωράμε σε πραγματικές λύσεις για γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μιλάμε για αξιοπρέπεια, ευκαιρίες και ίσες συνθήκες μάθησης, επενδύοντας στη γνώση, στη συμπερίληψη και στο αύριο της κοινωνίας μας».

Στο σημαντικό έργο της ανέγερσης νέου κτιρίου για τη στέγαση του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, σε δημοτικό οικόπεδο 6.691,48 τ.μ., που θα περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, χώρους εργοθεραπείας, φυσικοθεραπείας και υδροθεραπείας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, μονάδα αυτόνομης διαβίωσης, βιβλιοθήκη και πλήρη καθολική προσβασιμότητα, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία και σημειώνοντας ότι «μέσα από τη συνεργασία μεγάλα έργα μπορούν να γίνουν πράξη».

Ο κ. Βασιλόπουλος επεσήμανε ότι μία προσπάθεια ετών, σε μελετητικό αλλά κυρίως στο επίπεδο της αναζήτησης χρηματοδότησης έχει θετική κατάληξη μέσα από τη συνεργασία Δήμου και Περιφέρεια, ενώ υπογράμμισε ότι στόχος είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου, ανθρώπινου και εξειδικευμένου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, που δεν αποτελεί απλά μία προεκλογική δέσμευση, αλλά μια αναγκαιότητα για την περιοχή.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εξιχνιάστηκαν 8 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας αυτών στην Κορινθία

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Δίωξης και...

ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ : «Νικηφόρα συνέχισε η ΑΕΚ Τρίπολης για το πρωτάθλημα στην επιτραπέζια αντισφαίριση»

Με δύο νίκες συνέχισε την τελευταία αγωνιστική της κανονικής...

LIVE | 7o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ – “ΛΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ” – ΠΕΜΠΤΗ 12/03

Η “ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ” πραγματοποιεί μια πολυήμερη “μαμούθ” εκδήλωση, από τις 6 έως τις 17 Μάρτη, τη μεγαλύτερη όλων των εποχών για την Τρίπολη, με 70 Χορωδίες απ’ όλη την Ελλάδα, αριθμός – “ρεκόρ” σύναξης Χορωδιών για τη χώρα μας. ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2026 | Ώρα έναρξης: 08:00 μ.μ. Σήμερα το βράδυ, 12 Μάρτη κι ώρα 8, ελάτε στο “Μαλλιαροπούλειο” και μη χάσετε την ανεπανάληπτη “Λαϊκή βραδιά”...! Η συνέχεια του “7ου Πανελλήνιου Χορωδιακού Φεστιβάλ του Πανός” για 7η μέρα επιφυλάσσει... και τι δεν επιφυλάσσει...! Τραγούδι από τον γνωστό, Βασίλη Προδρόμου, που θα τον συνοδεύσει ο αριστοτέχνης, Μανώλης Πάππος, με το μπουζούκι του, συνεπικουρούμενοι από την Ανατολή Μαργιόλα στο τραγούδι, τον Φώτη Βεργόπουλο στο τραγούδι με την κιθάρα του, τον Δημήτρη Σίντο πιάνο – μπάσο... Όλοι τους υπέροχοι και ποιοτικοί! Όπως πέρυσι, έτσι κι απόψε, ο αριστοτέχνης ακορντεονίστας, Dasho Kurti, θα συναρπάσει...! Μαζί του, ο δικός μας, Παναγιώτης Μαρκόπουλος, με το ακορντεόν του... Θα κελαηδίσουν τα δυο ακορντεόν, απόψε...! Ανεπανάληπτη “Λαϊκή βραδιά θα ζήσουμε...! Όπως, όλα τα 40 χρόνια ζωής, της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, η ΕΙΣΟΔΟΣ, για το κοινό, θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ! Ας είναι καλά οι εξαιρετικοί Συμπολίτες – ΦΙΛΟΙ - ΧΟΡΗΓΟΙ του Καλλιτεχνικού Σωματείου μας... Τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!! Ελάτε... Σας αναμένουμε... Αξίζει να παρακολουθούμε τέτοιες ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ εκδηλώσεις...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ