Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη 9 Ιουλίου στις ΠΕ Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για την Τρίτη 9 Ιουλίου στις ΠΕ Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Συνεπώς, όπως τονίζει η Πυροσβεστική σε ανακοίνωσή της, τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Επιπρόσθετα, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των ανωτέρω Περιφερειακών Ενοτήτων τίθεται σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Ταυτόχρονα, για τις ανωτέρω περιοχές, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο Δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές.

Παράλληλα το Πυροσβεστικό Σώμα απευθύνει έκκληση στους πολίτες:

1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Τέλος η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

 

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Αργολίδα φιλοξενεί το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με ισχυρό μήνυμα στήριξης της νέας γενιάς και της καλλιτεχνικής έκφρασης, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Απριλίου 2026, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, η κοινή συνέντευξη Τύπου για το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην Αργολίδα από τις 23 έως και τις 26 Απριλίου. Το Φεστιβάλ αποτελεί πλέον έναν καθιερωμένο

Βελτίωση οδικής ασφάλειας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Μεσσηνίας στην 82η Εθνική Οδό

Αυτοψία πραγματοποίησε την Τρίτη 21 Απριλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, στην 82η εθνική οδό, στο τμήμα Καλαμάτα – όρια νομού, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες του έργου «Έργα Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου». Το έργο προϋπολογισμού 45 εκ. ευρώ, παρεμβαίνει στο σύνολο της Περιφέρειας και αντιμετωπίζει με κατάλληλες

Δημήτρης Πτωχός: Δίνουμε νέα πνοή σε χώρους με ισχυρή ταυτότητα- Εκπόνηση μελετών για Περιφερειακό Αθλητικό Κέντρο και ανάπλαση λαϊκής αγοράς Καλαμάτας

Τη στρατηγική στόχευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την επιτάχυνση ώριμων έργων υποδομής και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών επιβεβαιώνει η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Καλαμάτας και την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α. για την πράξη «Ωρίμανση μελετών αθλητικών υποδομών και αναπλάσεων» στην Καλαμάτα. Η σύμβαση υπεγράφη την Τετάρτη 22 Απριλίου, στα γραφεία

Δυναμική παρουσία του Δήμου Γορτυνίας στη Διημερίδα για το ΕΣΠΑ 2021-2027. Στο επίκεντρο η Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση

Στις εργασίες της Διημερίδας με τίτλο «Τομεακά Προγράμματα ΕΣΠΑ 2021-2027: Πρόοδος που μετριέται, Μέλλον που χτίζεται», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο στις 20 και 21 Απριλίου, συμμετείχε ο Δήμαρχος Γορτυνίας, εκπροσωπώντας την περιοχή σε ένα κρίσιμο φόρουμ για την αναπτυξιακή στρατηγική της επόμενης περιόδου. Η διοργάνωση, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και

ΔΗΜΟΦΙΛΗ