Επιμορφωτική Δράση με θέμα «Διαχείριση κρίσεων στο χώρο του σχολείου» από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Έθνους των Ρομά, υλοποίησε, κατόπιν αιτήματος του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Αμυκλών καθώς και του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σπάρτης, επιμορφωτική δράση, την Τετάρτη 10 Απριλίου, με θέμα: «Διαχείριση κρίσεων στο χώρο του σχολείου», με σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση περιστατικών που σχετίζονται με την ενδοσχολική βία και την παραβατικότητα.

Στόχος αποτέλεσε η διερεύνηση και ανάδειξη των συνθηκών κάτω από τις οποίες οι μαθητές και οι μαθήτριες Ρομά, εντός της σχολικής κοινότητας, θα αποκτήσουν τα εφόδια για να προάγουν ως ενήλικες αξίες που σχετίζονται με το βιώσιμο τρόπο ζωής, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ταυτότητα του παγκόσμιου πολίτη. Επίσης υπογραμμίστηκε η ανάγκη για πολυεπίπεδη παρέμβαση και υιοθέτηση πολιτικών που προωθούν την ισότιμη πρόσβαση των μαθητών Ρομά στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, την επιτυχή ολοκλήρωση της  υποχρεωτικής φοίτησης τους και την ομαλή μετάβαση από τη  μία εκπαιδευτική βαθμίδα στην επόμενη, με απώτερο στόχο τη μείωση της σχολικής διαρροής και την εξάλειψη του αναλφαβατισμού.

Κατά τη διάρκεια της δράσης παρουσιάστηκαν εισηγήσεις από τα στελέχη της Δομής με θέμα: «Σχέδιο δράσης συμπερίληψης ομάδας στόχου Ρομά. Σχολική διαρροή και εκπαίδευση Ρομά», «Ο ρόλος των εκπαιδευτικών στη διαχείριση των περιστατικών ενδοσχολικής βίας» και «Η προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού στην εθνική και διεθνή έννομη τάξη και η νομική διάσταση της ενδοσχολικής βίας».

Η 8η Απριλίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Έθνους των Ρομά και είναι μία αφορμή για να θυμηθούμε την πολιτισμική συμβολή αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ρομά συμπολίτες μας. Στην Ελλάδα διαβιούν πάνω από 117 χιλ. ενώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου διαβιούν περίπου 9785. Ιστορικά οι Ρομά στη χώρα μας αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του ελληνικού πληθυσμού. Η εξάλειψη των προκαταλήψεων, η ισότιμη συμμετοχή στην εκπαίδευση, την εργασία και η βελτίωση συνολικά των συνθηκών διαβίωσης αποτελούν προτεραιότητες της Εθνικής Στρατηγικής για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά 2021-2030.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση Δήμου Τρίπολης για προστασία πολιτών από τη μεταφορά σκόνης

Ο Δήμος Τρίπολης σε συνέχεια των μετεωρολογικών προγνώσεων αναφορικά με την εκδήλωση φαινομένων μεταφοράς σκόνης από τη Β. Αφρική και κυρίως από την έρημο της Σαχάρα και για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας, επισημαίνει τα ακόλουθα: To φαινόμενο ενδέχεται να επηρεάσει την υγεία οποιουδήποτε ατόμου, όμως συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή στις ακόλουθες ευάλωτες ομάδες:Παιδιά και βρέφηΗλικιωμένα

ΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ 14ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post ΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ 14ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ appeared first on .

6ος Αγώνας Δρόμου Ειρήνης «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ» 1000μ & 21χλμ

Σάββατο: 18/05 11:00-13:30 Παραλαβή αγωνιστικού υλικού από οργανωτική επιτροπή αγώνα πλατεία Άρεως (νέες εγγραφές μόνο για τα 1000m) .Κυριακή: 19/05: 11:00-17:00 Παραλαβή αγωνιστικού υλικού από οργανωτική επιτροπή αγώνα πλατεία Άρεως. 17:00 Μεταφορά δρομέων στο χώρο εκκίνησης από πλατεία Άρεως. 18:00Εκκίνηση 21km Πάρκο Αλύγιστων – Άγιος Αθανάσιος πλησίον Φυλακών Τρίπολης. 18:30Εκκίνηση 1000m Πλατεία Άρεως. 20:30Τελετή απονομών

Πρόοδος στο υπό κατασκευή Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας

Σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί στο υπό κατασκευή Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας, κάτι που διαπίστωσε σε αυτοψία του στο εργοτάξιο, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος σήμερα, Πέμπτη 16 Μαΐου 2024. Εργασίες, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει δοθεί από τον εργολάβο στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, εκτελούνται στον περιβάλλοντα χώρο, στη σκηνή του θεάτρου καθώς και στη μεταλλική κερκίδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο