Εκδρομικές δράσεις Ιανουαρίου & Φεβρουαρίου 2023 από την arcadian tours της ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με την Arcadian Tours Ιανουάριο & Φεβρουάριο: Σε 1ήμερη εκδρομή Τρίκαλα Κορινθίας & Ζήρεια – Χιονοδρομικό Κέντρο. Και με 2ήμερη στην Ι.Μ. Παναγία την Προυσιώτισσα & Καρπενήσι.

Από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού Arcadian Tours της ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας Α.Ε. ανακοινώνεται ότι έχουν προγραμματισθεί 2 εκδρομικές δράσεις, με την έναρξη της νέας Χρονιάς. α). Της Μονοήμερης εκδρομής στα Τρίκαλα Κορινθίας και στο Χιονοδρομικό Κέντρο της Ζήρειας την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 και β.) Της 2ήμερης Εκδρομής από τις 4 έως τις 5 Φεβρουαρίου 2023 για Καρπενήσι, την Ιερά Μονή ¨Παναγία η Προυσιώτισσα¨ και το Μεγάλο Χωριό. Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα : 2710 223 614 – 2710 222 560 – 6988 010000. & στο www.arcadiantours.gr.

  Σύμφωνα με τα Προγράμματα οι εκδρομές έχουν ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
στα Τρίκαλα Κορινθίας
και τo Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας.

   Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023: Θα γίνει η αναχώρηση στις 08:00 το πρωί από την Πλατεία Κολοκοτρώνη και μέσω της Ε.Ο. Τρίπολης – Κορίνθου φτάνουμε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας. Στο οροπέδιο του όρους Ζήρεια (ή Κυλλήνη), σε υψόμετρο 1500 μέτρων, μόλις 10 χιλιόμετρα από το ραγδαία αναπτυσσόμενο τουριστικό θέρετρο των Τρικάλων Κορινθίας λειτουργεί από το 2007 το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας. Πρόκειται για ένα από τα νεότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, το πλησιέστερο στην Αττική και είναι ιδανικό για αρχάριους και οικογένειες με παιδιά, που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη χιονοδρομία. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας διαθέτει μια πίστα αρχαρίων με ένα συρόμενο αναβατήρα (baby lift), συνολικού μήκους 150 μέτρων, καθώς και άλλη μια πίστα κλιμακωτών διαβαθμίσεων στην οποία λειτουργεί ένας επίσης συρόμενος αναβατήρας (πιατάκι), συνολικού μήκους 400μ. Το πανέμορφο σαλέ, του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας, είναι φτιαγμένο από πέτρα και ξύλο και αποτελεί το σημείο αναφοράς και συνάντησης για τους επισκέπτες του. Μετά το χιονοδρομικό θα αναχωρήσουμε για τα Τρίκαλα Κορινθίας. Πρόκειται για έναν χειμερινό προορισμό που τα έχει όλα. Με φύση υπέροχη, μυθολογική αύρα και σύντομες διαδρομές γεμάτες εικόνες, πότε με φόντο τη Ζήρια, τον Χελμό και τον Ολίγυρτο, πότε με τον ονειρικό Κάμπο του Φενεού, κρεατοφαγία επιπέδου και καλή τουριστική υποδομή, τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι «ό,τι πρέπει» για low profile χειμωνιάτικα σαββατοκύριακα – αλλά ακόμη και για μονοήμερη. Αφού καθίσουμε για φαγητό θα αναχωρήσουμε για να επιστρέψουμε στην Τρίπολη.

   Η Τιμή συμμετοχής είναι: 20 € και περιλαμβάνει:

  1. Την μετακίνηση με το λεωφορείο: Τρίπολη – Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας – Τρίκαλα Κορινθίας – Τρίπολη.

——————-/——————–

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Στο Καρπενήσι – Μεγάλο Χωριό – Παναγία Προυσιώτισσα

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023: Θα γίνει η αναχώρηση από την Πλατεία Κολοκοτρώνη στις 08:00 το πρωί για το Καρπενήσι μια πόλη ιστορική με εξαιρετικές φυσικές ομορφιές, όπου θα γίνει και η παραλαβή των δωματίων στο κεντρικό ξενοδοχείο 3* City Hotel Apollonion. Ένα ξενοδοχείο για μια άψογη διαμονή και φιλοξενία. Το απόγευμα θα περπατήσουμε στη κεντρική πλατεία της πόλης με τον μεγάλο πλάτανο και τη βρύση και θα γευτούμε τα εκλεκτά εδέσματα στις γύρω ταβέρνες.

– Βράδυ ελεύθερο.

 

   Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το ιστορικό και ακουστό μοναστήρι της Αρχόντισσας της Ρούμελης, της Παναγίας της Προυσιώτισσας. Ακολουθώντας μια κλασική και υπέροχη διαδρομή, πλάι στον ποταμό Καρπενησιώτη φτάνουμε σε ένα μοναστήρι περιτριγυρισμένο από απότομους και άγριους βράχους που προκαλούν δέος και μόνο που τους ατενίζεις. Μετά το προσκύνημα συνεχίζουμε για το Μεγάλο Χωριό. Ένα χωριό χτισμένο αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Καλιακούδα. Στη συνέχεια θα  επιστρέψουμε στην Τρίπολη.

 

   Η Τιμή συμμετοχής είναι: 90 € (Δηλώσεις θέσεων γίνονται δεκτές με προκαταβολή 50 €) και περιλαμβάνει:

  • Το λεωφορείο από Τρίπολη-Καρπενήσι-Τρίπολη.
  • Το κλιματιζόμενο ξενοδοχείο στο Καρπενήσι με πρωινό.

Πληροφορίες: 2710 223614 2710 222560 & 6988 010000

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνέντευξη τύπου για το θέμα του νερού παραχώρησε ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης

 Ο Δήμαρχος ανέπτυξε δύο κύριους άξονες, τις υπερκαταναλώσεις και τους μεγαλοοφειλέτες.           Το φαινόμενο των υπερκαταναλώσεων παρατηρείται κυρίως σε κάποια χωριά και λιγότερο στην πόλη της Κορίνθου, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δήμαρχος « Είναι αδιανόητο ο Δήμος να μην ποτίζει δημοτικούς κήπους και γκαζόν για να εξοικονομούμε νερό από την ύδρευση και να βλέπουμε ασύστολη

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Πελοπόννησος 2021-2027 σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου» και στόχο την ενημέρωση φορέων και πολιτών για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020, την συμβολή του στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και τις προοπτικές

Προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση του Δήμου Γορτυνίας λόγω Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς 

Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Δήμο Γορτυνίας είναι υψηλός (κατηγορία κινδύνου 3) για αύριο Σάββατο 22 Ιουνίου, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδόθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.Σε ισχύ είναι η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αρκαδίας κ. Κώστα Μανδρώνη, για την προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και περιοχές Natura, σύμφωνα με την

Ανακοίνωση σχετικά με την Λαϊκή Αγορά Κορίνθου

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [192.82 KB] The post Ανακοίνωση σχετικά με την Λαϊκή Αγορά Κορίνθου appeared first on .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο