ΑρχικήΤουρισμόςΜάνη: Η παραλία της Αλύπας (vid)

Μάνη: Η παραλία της Αλύπας (vid)

Το εντυπωσιακό χωριό της Μάνης που πρωταγωνίστησε στο διεθνή κινηματογράφο.

Στη Λακωνική Μάνη, κρυμμένη ανάμεσα σε κατακόρυφα επιβλητικά βράχια και υπέροχους μανιάτικους πυργίσκους, υπάρχει μια γαλαζοπράσινη υπέροχη παραλία που πρωταγωνίστησε στο διεθνή κινηματογράφο και έκανε πολλούς να αναρωτηθούν για την τοποθεσία της. Η παραλία της Αλύπας, υπάγεται στην τοπική κοινότητα Έξω Νυμφαίου και αποτελεί το επίνειο της Μάνης.

Κατά το παρελθόν, όταν το οδικό δίκτυο ήταν ανύπαρκτο σε αυτά τα απάτητα μέρη, το πανέμορφο αυτό φυσικό λιμάνι με την μικρή προβλήτα, εξυπηρετούσε τη θαλάσσια συγκοινωνία με το Γύθειο και κατ’ επέκταση με το λιμάνι του Πειραιά, με τα παλιά πλεούμενα, ιστιοφόρα και καΐκια. Τη δεκαετία του ’80 η Αλύπα έγινε διάσημη μέσα από τα γυρίσματα της ταινίας του Τζον Κασσαβέτη, Tempest, ενώ στη μοναδική ταβέρνα της παραλίας αρκετά χρόνια αργότερα έγιναν τα γυρίσματα γνωστού διαφημιστικού για την ελληνική τηλεόραση. Στον υπέροχο κολπίσκο της Αλύπας, τα ολόλευκα βότσαλα, τα κρυστάλλινα νερά, και οι μοναχικοί αρχοντικοί πύργοι, φλερτάρουν καθημερινά με τις διαθέσεις του καιρού, μα σαν ο αναζωογονητικός ήλιος κάνει την εμφάνισή του και απλώσει το φωτεινό του χρώμα, τότε τα πάντα γίνονται μαγικά.

Η ηρεμία του τόπου και η μαγεία της φύσης που επικρατεί, άνετα μπορούν να χαρακτηριστούν με παράδεισο… ένας επίγειος παράδεισος με άρωμα Μάνης και χρώματα εξωτικά, που συνεπαίρνει με την πρώτη ματιά και τοποθετείται αυτόματα σε περίοπτη θέση στην καρδιά όλων όσων είχαν την τύχη να βρεθούν έστω και για λίγο στην αγκαλιά του.

video : #TravelInspiration

Μετάβαση στο περιεχόμενο