Με χατ-τρικ του Μιχάλη Μανιά, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε το τρίποντο στη Λάρισα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με χατ-τρικ του Μιχάλη Μανιά, ο Αστέρας Τρίπολης έσπασε την πιο κατάλληλη στιγμή το αρνητικό σερί 11 αγώνων δίχως νίκη και με το 1-4 στην ΑΕΛ F.C. Arena πέρασε τη θηλιά στο λαιμό της Λάρισας, η οποία έμπλεξε για τα καλά.

Ειθισται η αλλαγή προπονητή να φέρνει άλλο άνεμο, να αλλάζει την άσχημη αύρα και να έχει άμεση θετική επίδραση σε μία ομάδα. Στην περίπτωση του Αντρέ Πάους όμως που έκανε πρεμιέρα στον πάγκο της ΑΕΛ, ισχύει η φράση: «ήταν στραβό το κλήμα, το ‘φαγε και ο γάιδαρος». 

Δεν ήταν μόνο μόνο η εντός έδρας ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης (1-3), αλλά και τα υπόλοιπα αποτελέσματα στην ουρά (νίκες Ηρακλή και Βέροιας) που έβαλαν τη θηλιά για τα καλά στο λαιμό της ΑΕΛ.

Αν μετρούσαν μόνο τα κόρνερ, τότε οι Θεσσαλοί θα είχαν κάνει περίπατο. Η ΑΕΛ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 17 κόρνερ (αμέτρητα γεμίσματα), κι άλλες τόσες τελικές, όμως στο τέλος της ημέρας ο φωτεινός πίνακας έδειξε 1-3, με τους Αρκάδες σε ένα ρεσιτάλ ευστοχίας που θύμισε μπάσκετ.

Μπορεί οι «βυσσινοί» να μπήκαν αγριεμένοι στο πρώτο δεκάλεπτο με τέσσερα κόρνερ και μία καλή φάση με τον Ναζλίδη (10’), όμως οι ψυχρολουσίες ήταν απανωτές, αφού μέχρι το ημίωρο ο Αστέρας Τρίπολης είχε σκοράρει τρεις φορές σε ισάριθμες επισκέψεις προς την εστία του Ξενοδόχοφ.

Η αρχή έγινε με εκπληκτική κεφαλιά του Μανιά (15’, 0-1) ύστερα από σέντρα ακριβείας του Μπέρτου, ενώ μερικά λεπτά αργότερα η αφέλεια του Ρέντζα που έκανε ένα χαζό πέναλτι, έδωσε την ευκαιρία στον Μάσα με εύστοχη εκτέλεση να κάνει το 0-2 (26’).

Ωστόσο, τα πράγματα για τους γηπεδούχους πήγαν ακόμα χειρότερα. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Ξενοδόχοφ έχασε τη μπάλα σε φαινομενικά εύκολο μακρινό σουτ του Μάσα και ο Μανιάς που πήρε το ριμπάουντ μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-3 (29’)!

Τα πάντα έμοιαζαν χαμένα για την ΑΕΛ, όμως μέσα σε λίγα λεπτά πήγε να γίνει η ολική ανατροπή. Μία άστοχη εκτέλεση του Ντοναρούμα και μία γυριστή κεφαλιά του Ναζλίδη έφερε νωρίς το 1-3 (33’), ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Ιταλός με έξοδο του… Μεσολογγίου πήρε παραμάζωμα τον Αβραάμ και υπέπεσε σε καθαρό πέναλτι.

Ωστόσο ο Ντοναρούμα πήρε το αίμα του πίσω, με την βοήθεια της δοκού απέκρουσε την εκτέλεση του Ναζλίδη (35’) και έκοψε τα φτερά της Λάρισας που θα μπορούσε να κάνει το 2-3 πριν το ημίχρονο και να πλησιάσει σε μία επική ανατροπή.

Στην επανάληψη, η μόνη ομάδα που προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο ήταν η Λάρισα, ωστόσο η άμυνα των Αρκάδων, αλλά και ο Ντοναρούμα ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε. 

Ο Ιταλός τερματοφύλακας ύψωσε το ανάστημα του σε σουτ του Μασαλέσα (55’), κεφαλιά του Αναστασόπουλου (66’) και διπλή φάση με Ντέλετιτς – Ναζλίδη (82’), απογοητεύοντας τους παίκτες της Λάρισας που δέχθηκαν τη χαριστική βολή στις καθυστερήσεις.

Ο Αναστασόπουλος υπέπεσε σε νέο πέναλτι (χέρι σε εκτέλεση φάουλ του Μάσα) και ο Μανιάς ολοκλήρωσε το 1-4 με το πρώτο του χατ-τρικ της καριέρας του στη Super League.

ΛΑΡΙΣΑ (Αντρέ Πάους):  Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Φατιόν, Φάρκας, Κόντορ, Μασαλέσα (80’ Ευμορφίδης), Ντέλετιτς, Βαρέλα (54’ Αναστασόπουλος), Ναζλίδης, Αγκάνοβιτς (75’ Καπός), Αβραάμ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Μπέρτος, Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας, Μάσα (90’ Κώτσιρας), Φαρίνια (81’ Κυριακόπουλος), Ιωαννίδης (66’ Χαμντανί),Μανιάς.

sdna.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίπολη: Αλλαγή μέρας λειτουργίας των λαϊκών αγορών για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι λαϊκές αγορές της πλατείας Βαλτετσίου...

ΕΛ.ΑΣ: Χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες, για την αποφυγή κλοπών κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση, αποσκοπώντας στην αποφυγή κλοπών,...

Συνελήφθησαν 40 άτομα σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...

Σύσκεψη εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Δημήτρη Ορφανό, Γιάννη Γεωργόπουλο και Τάσο Χρόνη

Σύσκεψη εργασίας με τη συμμετοχή των Δημάρχων Ναυπλιέων, Ερμιονίδας και Επιδαύρου, υπό τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας, την Πέμπτη 25 Απριλίου. Με στόχο τη συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας για την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) τα έργα των οποίων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο