Εξόρμηση του ΣΑΑΟ στο ιστορικό μονοπάτι των Τρικόρφων

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολογιών διοργανώνει την Κυριακή 1η Απριλίου 2018  εξόρμηση στο ιστορικό μονοπάτι των Τρικόρφων.

Πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία, για μικρούς και μεγάλους,  να περπατήσουμε στα ιστορικά Κολοκοτρωνέικα μονοπάτια της Τριπολιτσάς και στα ταμπούρια των ιστορικών μαχών των Τρικόρφων. Κατά τη διάρκεια των πορειών θα  ενημερωθούμε για τους τόπους και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν  σ‘ αυτούς. Τα μονοπάτια αυτά ανιχνεύτηκαν και καθαρίστηκαν από μέλη του ΣΑΟΟ με σκοπό να καταστούν προσβάσιμα σε όσους  επιθυμούν να τα περπατήσουν, δίνοντάς τους ταυτόχρονα την ευκαιρία να τονώσουν την ιστορική μνήμη τους.

Θα γίνουν δύο πορείες.

 Α ‘ πορεία: Πλατεία Αγίου Βασιλείου – Αγιοθανάσης – δάσος  Αγιοθόδωρα – Άγιος Βλάσης – Ξεροπήγαδο – Στρατόπεδο Τρικόρφων – Ταμπούρια – Μνημείο Τρικόρφων και επιστροφή.

 Ώρες: 2.30, κατηγορία: Α.

 Β ‘ πορεία: Πλατεία Αγίου Βασιλείου – Αγιοθανάσης – δάσος  Αγιοθόδωρα – Άγιος Βλάσης – Ξεροπήγαδο – Στρατόπεδο Τρικόρφων – Ταμπούρια – Μνημείο Τρικόρφων – Σιλίμνα – Μάννα του Νερού – Υδατογέφυρα – Οθωμανικό Υδραγωγείο – Τρίπολη.

Ώρες: 4.30, κατηγορία: Β.

Ξεκινάμε στις 9.30 το πρωί της Κυριακής από την πλατεία Αγίου Βασιλείου της Τρίπολης.

Πληροφορίες στα γραφεία του ΣΑΟΟ, Β. Δεκάζου 9 -11, τηλ.: 2710234980, email: saoo@otenet.gr, www.saoo.gr.

φωτό απο παλαιότερη εξόρμηση: Πέτρος Σαραντάκης

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • ΣΑΟΟ
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδήλωση με θέμα «Δημοσιογραφία και Πολίτες» στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO 2024»

Ο ενημερωτικός ιστότοπος anagnostis.org και η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος...

13-14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 – Arcadia Classic Tour 2024 με 81 Συμμετοχές

Όλα έτοιμα για την αφετηρία του 10ο Επετειακού Arcadia Classic Tour 2024, μια συνδιοργάνωση των σωματείων  Off Road Team και ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και την υποστήριξη των ΑΡ.Σ.Ο.Ε. και Ε.Λ.Ι.Α. Το αγαπημένο «μικρό» όλων, το ACT,  είναι ένα διήμερο απόδρασης με το ιστορικό όχημα, συνυφασμένο μέσα στις ορεινές διαδρομές και την ιδιαιτερότητα της Πελοποννησιακής μικρογεωγραφίας που επιτρέπει την άμεση

Πυροσβεστική: 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο (9.30μμ Παρασκευή) σε...
Μετάβαση στο περιεχόμενο