Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Eγκαίνια της 45ης Παμπελοποννησιακής έκθεσης και της 132ης εμποροπανήγυρης της Τεγέας.(photo.vid)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Παρασκευή 14 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Εσπερινός του Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου και τα εγκαίνια της 45ης Παμπελοποννησιακής έκθεσης και της 132ης εμποροπανήγυρης της Τεγέας.

[iframe width=”650″ height=”360″ src=”https://www.youtube.com/embed/pEm7mUuGKlo” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

[iframe width=”650″ height=”360″ src=”https://www.youtube.com/embed/oEJ-LMZELUE” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Επισκέπτες από την Αρκαδία αλλά και από πολλές περιοχές της Πελοποννήσου βρέθηκαν  στoν  Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Επισκοπή της Τεγέας, για να προσκυνήσουν την εικόνα της  Παναγίας. Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των σωμάτων ασφαλείας.
 
Mετά την περιφορά της εικόνας της Παναγίας οι παρευρισκόμενοι μεταφέρθηκαν στο χώρο του Τεγεατικού Συνδέσμου, όπου μετά τον αγιασμό και τις συνηθισμένες  ομιλίες ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούσης και οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, έκοψαν την κορδέλα, εγκαινιάζοντας την έκθεση και ξεναγήθηκαν στους χώρους των περιπτέρων.
 
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γ. Πανούσης σε δηλώσεις του ανέφερε:
 
«Θα αντισταθούμε στην παγκοσμιοποίηση, θα αντισταθούμε σε μια Ευρώπη των εμπόρων μέσα από τις τοπικές κοινωνίες.Πρέπει να δουλέψουμε με τα παιδιά μας με αισιοδοξία, γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
 Το Αρκαδικό ιδεώδες και η η αρμονία του ανθρώπου με τη φύση, έρχεται να εκσυγχρονιστεί μέσα από τον συνδυασμό του πολιτισμού, της ιστορίας και της παιδείας με τις καινοτόμες ιδέες. Φεύγω πιο αισιόδοξος από αυτόν τον τόπο τον οποίον αγαπώ ιδιαιτέρως. Ας τον δείξει τον δρόμο η Τεγέα και η Αρκαδία και στους άλλους»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επέτειος ιστορικής μάχης Βερβένων – Δημήτρης Πτωχός: «Τιμούμε την ιστορική μνήμη με έργο και συνέπεια»

Με ισχυρή θεσμική παρουσία και ευρεία συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στα Βέρβενα Αρκαδίας οι εκδηλώσεις για την επέτειο της ιστορικής Μάχης των Βερβένων. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, συμμετείχε τιμητικά στις εκδηλώσεις, αποδίδοντας φόρο τιμής στους αγωνιστές της Επανάστασης. Για πρώτη φορά παρόντες ήταν οι Αρχηγοί όλων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Μήνυμα του Δημάρχου Σπάρτης, Μιχάλη Βακαλόπουλου με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας

Η σημερινή Γιορτή της Μητέρας αποτελεί αφορμή για να...

4ο Φεστιβάλ Ρομποτικής στην Καλαμάτα – Δημήτρης Πτωχός: «Κάθε τέτοια πρωτοβουλία επιβεβαιώνει γιατί η Περιφέρεια επενδύει στη νέα γενιά»

Με εντυπωσιακή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα το 4ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων, συγκεντρώνοντας πάνω από 1.300 μαθητές και μαθήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην καρδιά της πόλης, στην κεντρική πλατεία και στο Πνευματικό Κέντρο, παρουσιάστηκαν κατασκευές και καινοτόμες ιδέες που αποτυπώνουν με τον πιο δημιουργικό τρόπο το μέλλον όπως το οραματίζεται η

Συλλήψεις σε Μεσσηνία και Λακωνία για ναρκωτικά

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά Συνελήφθη, χθες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ