«Εκπλήρωση μιας ευχής» από τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ στο Νότιο Κυπαρισσιακό Κόλπο

Μαρτίου 24, 2015
Ο 9χρονος Noah είναι μεγάλος θαυμαστής των θαλασσίων χελωνών κάθε είδους. Η μεγαλύτερη επιθυμία του ήταν να καταφέρει να δει από κοντά χελωνάκια τη στιγμή που ξεκινούν το μεγάλο τους ταξίδι, δηλαδή όταν βγαίνουν από την ζεστή άμμο και κατευθύνονται προς την απέραντη θάλασσα.

Για να εκπληρωθεί η ευχή του μικρού θαυμαστή των θαλασσίων χελωνών, τα μέλη του "Make a Wish" Ελβετίας επικοινώνησαν με τον ΑΡΧΕΛΩΝ. Έτσι το καλοκαίρι του 2014, οι εθελοντές και τα στελέχη του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας στο πρόγραμμα του Νοτίου Κυπαρισσιακού κόλπου, βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτού του ιερού στόχου!

Την πρώτη μέρα οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ καλωσόρισαν τον Noah και την οικογένειά του. Έδωσαν στον μικρό θαυμαστή του προστατευόμενου είδους ένα μπλουζάκι εθελοντή και φυσικά ένα βιβλίο με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το πρόγραμμα και την δράση του Συλλόγου.

Τις επόμενες 15 μέρες ο Noah είχε την ευκαιρία να μάθει πολλά για την Καρέτα και την προστασία της. Ως ένας κανονικός εθελοντής του ΑΡΧΕΛΩΝ έκανε πρωινή παρατήρηση, όπου βρήκε φωλιές του προστατευόμενου είδους και τοποθέτησε προστατευτική περίφραξη, ώστε να προστατέψει τα αυγά από φυσικούς εχθρούς.

Συμμετείχε σε βραδινή παρατήρηση και είδε από κοντά ενήλικες χελώνες να φτιάχνουν τις φωλιές τους. Ο Noah είδε επίσης από κοντά μια τραυματισμένη χελώνα που είχε δεχτεί επίθεση από σκυλιά. Οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ έδωσαν στον μικρό μας φίλο την ευκαιρία να την ονομάσει και έτσι η χελώνα πήρε το όνομα «Αθηνά». Αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επειδή τα τραύματά της ήταν ευτυχώς ελαφρά, η «Αθηνά» απελευθερώθηκε. Ο Noah και η οικογένειά του ήταν εκεί και βοήθησαν ενεργά στην απελευθέρωση της «Αθηνάς».

Η μεγάλη στιγμή όμως για τον μικρό μας φίλο ήρθε όταν κατάφερε να πραγματοποιήσει την ευχή του. Δύο βράδια είδε στην παραλία του Καλού Νερού χελωνάκια να βγαίνουν από τις φωλιές τους και να κατευθύνονται, με την βοήθεια των εθελοντών του ΑΡΧΕΛΩΝ, στον φωτεινό ορίζοντα της θάλασσας. Εντυπωσιάστηκε μάλιστα από το γεγονός ότι τα μικρά χελωνάκια, αφού κάνουν ένα πολύ μεγάλο ταξίδι στις θάλασσές μας, θα επιστρέψουν μετά από 20 περίπου χρόνια στην ίδια παραλία για να κάνουν τις δικές τους φωλιές!

Μετά την επιστροφή στην πατρίδα του, ο μικρός φίλος της Καρέτα, εξήγησε στα μέλη του "Make a Wish" Ελβετίας, ότι ελπίζει να συνεχίσει ο ΑΡΧΕΛΩΝ την σκληρή δουλειά για την προστασία των θαλασσίων χελωνών, ώστε το απειλούμενο είδος να καταφέρει για πολλά ακόμα χρόνια να κάνει τις φωλιές του στις ελληνικές παραλίες. Οι στιγμές που έζησε στο Νότιο Κυπαρισσιακό κόλπο θα μείνουν για πάντα στη μνήμη του Noah! Υπόσχεται μάλιστα, ότι όταν γίνει 18 θα έλθει ξανά ως εθελοντής του Συλλόγου για να βοηθήσει στην προστασία της Καρέτα και των βιοτόπων της!

Θα σε περιμένουμε Noah!!

Παναγιώτα Θεοδώρου

http://www.archelon.gr/

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia