Τρίπολη 2021: Εκδήλωση για τη Γαλλοφωνία στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο της Τρίπολης

Νοεμβρίου 13, 2015
Εκδήλωση για τη Γαλλοφωνία θα πραγματοποιηθεί στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο της Τρίπολης το Σάββατο 14 Νοεμβρίου στις 18:30.

Το Γραφείο Διεκδίκησης Πολιτιστικής Πρωτεύουσας TRIPOLIS ARCADIA 2021 και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Σαράφη απευθύνουν πρόσκληση σε όλους να παρακολουθήσουν στην εκδήλωση για την προώθηση της Γαλλοφωνίας στην Ελλάδα «Le français et nous».

Για την προώθηση της γαλλοφωνίας θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση οι εισηγήσεις Le français et nous: «Επιλέγοντας κληρονοµιά» από την κ, Παναγιώτα Σαράφη και από τον φιλόλογο Ηλία Σπυρόπουλο «Η συµβολή του οµίλου Σαράφη στη Γαλλοφωνία».

Η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη θα μιλήσει για τον «Πολιτισµό και την Αλληλεγγύη στην Ευρώπη» και η οικονομολόγος–ιστορικός Δρ κ. Ζιζή Σαλίμπα θα παρουσιάσει τη συμβολή των εκδόσεων Θίνες στην προώθηση της γαλλόφωνης λογοτεχνίας «Ο Δρόμος για το Αλταμάν», είναι ο τίτλος του βιβλίου που θα παρουσιάσει η κ. Αντωνία Γιαννούλη, και ο ληξίαρχος του Δήμου Τρίπολης κ. Γιώργος Ζαχαρόπουλος, θα μιλήσει για την «Ξεχασµένη γαλλική ταυτότητα της Τρίπολης»

Από τον κ Γιώργο Χριστοδουλόπουλο, Συντονιστή οργανωτικής Επιτροπής TRIPOLIS ARCADIA θα γίνει μια προσέγγιση στον Αρκαδισμό μέσα από τον πίνακα του Nicolas Poussin «Οι ποιµένες της Αρκαδίας».

Ο κ. Μιχάλης Χικάρας, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ θα καταθέσει την προσωπική του εμπειρία μέσα αποό την εισήγησή του «Τα γαλλικά ως επαγγελµατική προοπτική», και ο Διευθυντής Δηµοσίων Σχέσεων του New York College κ Γιάννης Φίκας θα μιλήσει για την «Σηµασία της εκµάθησης ξένων γλωσσών στην Ελλάδα»

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ο κ Ιωάννης Ζαχαρόπουλος, πιανίστας, η Παιδική Χορωδία ΟΡΦΕΑΣ Τρίπολης και η η Σχολή Χορού «Εν Κινήσει»

2021galof 1

Τελευταία τροποποίηση στις 13 Νοεμβρίου 2015 %17:%Νοε

logofootermedia